J.J. Abrams пренася историята на Ланс Армстронг на голям екран

Pinterest LinkedIn +

Биографичната книга Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong за единствения колоездач, спечелил (и изгубил) седем титли от Tour de France, която ще бъде издадена от HarperCollins през юни т. г., ще бъде екранизирана от Paramount Pictures и Bad Robot.

Втората компания е собственост на култовия филммейкър J.J. Abrams (режисьор и продуцент на касови продукции като Star Trek, Super 8, Mission Impossible III, Lost, Fringe и др.) и заедно с Paramount е придобила правата върху Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong, чийто автор е журналистката от New York Times с полско потекло Juliet Macur, профилирана в отразяването на случаи с употреба на допинг.

Нейната работа се радва на сериозно признание от водещи журналистически колегии като National Press Club, Associated Press Sports Editors, Society of Professional Journalists и New York Press Club.

В своята книга за Армстронг тя ще опише както най-забележителните моменти в живота и кариерата му (свързани с борбата му с рака на тестисите, от който се излекува въпреки метастазите и лошите прогнози, турнирните и индивидуалните му победи и дейността на неговата благотворителна организация Livestrong, набрала близо половин милиард щатски долара от дарения за период 15 години), така и падението му.

По-рано тази седмица Армстронг, чието нетно състояние по изчисления на Forbes възлиза на $125 млн., призна публично в интервю с Опра Уинфри, че е използвал непозволени средства и методи за подобряване на спортната си кондиция, без които не би могъл да спечели седемте си титли от Тура.

Те му бяха отнети от USADA, която му наложи доживотна забрана за участия в каквито и да било турнири и състезания, а след признанието му Международният олимпийски комитет поиска от него да върне бронзовия си медал от Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.

Предстои да бъдат разкрити първите подробности около кинопродукцията по книгата на Macur.

Сподели.