Oprah Winfrey продуцира мюзикъл по филм на Steven Spielberg

Pinterest LinkedIn +


Телевизионната звезда Опра Уинфри (Oprah Winfrey) стана продуцент на бродуейски мюзикъл по сагата "Пурпурен цвят" ("The Color Purple"), става ясно от Yahoo.

През 1985 г. Опра взе участие във филма на Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) със същото заглавие, който пък беше екранизация на наградения с Pulitzer роман на американската писателка Алис Уокър. В лентата, номинирана за цели 11 Oscar-a, участваха още и Дани Гловър (Danny Glover) и Упи Голдбърг (Whoopi Goldberg), която спечели "Златен глобус" за изпълнението си.

Новият мюзикъл ще се появи на сцена в началото на ноември т.г., а заглавието на постановката вече отразява и звездната подкрепа на Опра - "Опра Уинфри представя: Пурпурен цвят" ("Oprah Winfrey Presents: The Color Purple"). В изявлението за пресата по повод предстоящото заглавие на Бродуей се казва: ""Пурпурен цвят" е вдъхновяваща семейна сага, която разказва незабравимата история на една жена, която, водена от любовта, намира в себе си силата да възтържествува над сполетелите я беди и да открие своя собствен глас в света." Музиката, написана специално за мюзикъла, обединява госпъл, джаз, рагтайм и блус.

Постановката ще получи от Опра $1 милион от общо $10 милиона, които са необходими за качването й на сцена. Очаква се и широката популярност на ТВ-токшоуто, водено от Уинфри, да допринесе за повишаването на интереса към "The Color Purple".

Мюзикълът има и собствен сайт: www.colorpurple.com.

Сподели.