"Шоуто на Николаос Цитиридис": от "Осанна!" до "Разпни го!"

Pinterest LinkedIn +

В понеделник, 27 януари, беше излъчен първият брой от мащабно рекламираното чисто ново вечерно шоу по bTV – "Шоуто на Николаос Цитиридис". Очакванията бяха големи, впечатленията – противоречиви.

Предаването започна с няколко думи на развален български, след което водещият успокои всички, че не говори така и продължи на чист български. Последваха няколко смешки на гърба на предишния водещ в същия часови пояс – Слави Трифонов. Продължи с представяне на "помощничката" на водещия – вездесъщата Славена Вътова, която показа повече крака, отколкото талант, и продължи със специалния гост на първото предаване – актьора Юлиян Вергов.

След като си размениха малко смешки, двамата пийнаха по чаша уиски в ефир и Вергов разказа как се е хигиенизирал след ходене по голяма нужда, когато е бил със счупени пръсти. От екрана се включи и актрисата Стефания Колева, която представи скеч в стила на сериала "Той и тя". В края на шоуто двамата напуснаха сцената с малко моторче.

Такъв, в резюме, беше сценарият на първото шоу, прието със смесени чувства от зрителите, както личи от коментарите им в социалните мрежи. Часове след края на шоуто в тях бяха публикувани няколко хвалебствени материала за стила и класата на новото шоу, които обаче отприщиха вълна от негативни коментари под тях.

Според някои от зрителите подобно шоу би било подходящо за стендъп комедия, но не и за телевизионно предаване, тъй като двата жанра са много различни. Други бяха по-безцеремонни: "Опит за имитация, но мноооого слаб! С турските сериали и това шоу не върви на добре", "Гледах първите 10-ина минути и не ме грабна за съжаление. Смених канала. Може да е на мястото на "Шоуто на Слави", но излишното подбъзикване с него, сравнения още в началото със стола, подмятания с опит за хумор не се получиха. Не ми хареса, тъпо и скучно. И да е имало нещо интересно по-натам, не го догледах!", "Нищо особено, даже доста посредствено. А и Славена Вътова отново да гледам, айде стига! Можеше нещо ново. Защо не запълниха това време с български филми например или нещо подобно? Слабичко!", "Има една поговорка "На прехвалени ягоди с голяма кошница не ходи" – много слабо представяне. На мен не ми хареса".

Разбира се, много от зрителите са готови да му дадат шанс: "Водещият поне не се плези и не крещи, от един епизод не могат да се правят категорични преценки, ще видим?!", "Имах си хас българите да не плюем всичко... е вярно е няма чалга като при Слави, ще го преживеете някак... нека в тези застаряващи ТВ да влезе нещо свежо .Успех няма невъзможно неща".

"След първото шоу знам, че вече мога да превзема целия свят", каза самият Цитиридис на следващата сутрин при Антон Хекимян.

Междувременно Слави Трифонов се включи в битката за рейтинг с друг забавен гост – актьора Димитър Рачков. И там имаше включване от екрана, на който изненадващо се появи продуцентът Магърдич Халваджиян. Стана ясно, че Трифонов прекратява съдебното дело срещу "Господари на ефира" и двамата продуценти заравят томахавките. След като станаха отново приятели официално и в ефир, Рачков покани Слави да участва в "Забраненото шоу на Рачков" в зала "Арена Армеец" през юни.

Това, накратко, бяха очакваните големи новини, обявени предварително от "Шоуто на Слави". Засега няма индикации, че "Господари на ефира" ще започне да се излъчва в ефира на телевизия "7/8", както упорито се говори напоследък.

По време на предаването Рачков и Краси Радков направиха общ футболен скеч, влизайки в ролите на своите персонажи Гацо Бацов и Жоро Бекъма. След кратка и не много сполучлива импровизация Слави им каза да прекратят, защото "вече става тъпо".

Междувременно зрителите остават в очакване на наистина стилно и наистина забавно вечерно шоу с изискан хумор, който да привлече и по-интелигентната публика.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.