Шон Конъри пое към звездите

Pinterest LinkedIn +

Британският актьор Шон Конъри почина на 90-годишна възраст. Новината съобщи днес, на 31 октомври, BBC News.

Прицината за смъртта на звездата не се уточнява. Преди време обаче беше съобщено, че Шон Конъри има сериозни здравословни проблеми, включително и сърдечни. Освен това актьорът се бореше и с рак.

Конъри е първият актьор, който влиза в образа на Джеймс Бонд. Той се е снимал в седем шпионски трилъра за Агент 007. Той е носител на "Оскар", "Златен глобус", BAFTA (награда на Британската академия за кино и телевизионни изкуства), а освен това е посветен в рицарско звание от кралица Елизабет II. Други известни кино хитове с негово участие са "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход", "Недосегаемите" и др.

Кариерата на Шон Конъри продължава почти 50 години. Той се оттегли от големия екран през 2003 г., след което живееше със съпругата си на Бахамските острови.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.