Бърта почина. Топли думи от Чарли Шийн!

Pinterest LinkedIn +

"Абсолютна сладурана, завършен професионалист, истински приятел, шокираща и болезнена загуба. Бърта, уменията ти да поддържаш дома са подозрителни, но беше перфектна в поддържането на хората". С тези мили думи в Туитър актьорът Чарли Шийн се сбогува с колежката си Кончата Феръл (Conchata Ferrell), която почина на 77-годишна възраст. У нас тя беше известна с ролята си на Бърта от комедийния сериал "Двама мъже и половина".

Кончата си е отишла на този свят в понеделник, 12 октомври, от сърдечен удар. В последните си часове тя е била обградена от вниманието на своите близки в лечебното заведение, в което е била хоспитализирана, съобщава "Дедлайн". Съпругът й Арни Андерсън обаче казва пред TMZ, че не е бил допускан до нея в болницата заради мерки за безопасност, въпреки че официално актрисата не е била диагностицирана с коронавирус.

Кончата Феръл е участвала в над 200 епизода на "Двама мъже и половина" (от 2003 до 2015 г.), превъплъщавайки се в образа на колоритно старо хипи с влечение към наркотиците, бъркането в чужди дела и правенето на саркастични забележки, съобщава БТА. Тя бе приета в болница през декември миналата година с бъбречна инфекция, а през май получи сърдечен удар и бе в интензивно отделение в продължение на четири седмици.

"Натъжени сме, че загубихме Кончата Феръл, и сме благодарни за годините, през които ни разсмиваше в образа на Бърта, която ще живее вечно", написаха в Twitter от студио "Уорнър брадърс", което бе продуцентската компания на сериала.

Освен с образа на Бърта актрисата е известна и с ролята си на Леона във филма от 1988 г. "Мистична пица" с участието на Джулия Робъртс, както и с ролята на Бренда от филма "Ерин Брокович" от 2000 г. Първата си роля в телевизионна продукция изиграва през 1974 г. в ситкома "Мод" ("Maude").

Другата звезда от "Двама мъже и половина" - Джон Крейър (Jon Cryer) - също изрази своите дълбоки съболезнования. "Мислите ми са с Арни, Саманта, нейното семейство и множеството студенти, чийто живот тя докосна в Калифорнийския университет. 2020-та е безмилостна. Почивай в мир, Кончата Феръл", написа актьорът, известен с ролята си на Алън в популярния ситком.

Кадър от
Сподели.