Шефът на "Skoda": Не се притеснявайте, няма да се променяме

Pinterest LinkedIn +

Новината, че Volkswagen Group подготвя разместване на основните си брандове и "Skoda" може да бъде насочена към бюджетните решения притесни доста фенове на марката, както и нейните служители. В писмо до служителите на "Skoda" изпълнителният директор на компанията Бърнхард Майер казва, че те не трябва да се притесняват, съобщава "Automotive News Europe".

Изданието твърди, че е видяло писмото и в него Майер казва, че основните характеристики и ценности на "Skoda" няма да се променят. Компанията ще продължи да предлага модели с голямо пространство, функционалност, модерен дизайн и атрактивни цени за предлаганото оборудване.

Промяната на позицията на бранда е нормален процес в корпорация, която притежава много брандове, пише Майер. Това обаче не означава, че качеството на колите ще бъде понижено, допълва Майер.

"Skoda" е сред най-печелившите брандове на VW Group в момента, като през 2017 г. постигна рекорден марж от 9,7%, който през 2018 г. падна до 8% заради забавянето на китайския пазар.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.