Шефът на "На тъмно" представя България в битката за най-добрата паеля на света. Подкрепете го!

Pinterest LinkedIn +

За първи път България ще има представител на Световната купа по паеля (World Paella Day Cup 2024)

Българин е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света! Николай Тодоров-Ник, един от организаторите на най-големите фестивали и концерти в България в последните години, се впуска смело в световната надпревара и има нужда от вашия глас, за да покаже на света авторската си рецепта за паеля.

Можете да гласувате до 25 юни 2024 на този линк https://vote.worldpaelladay.org/voteme/979264/716864414?lc=eng&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2ncxLw2FKPyjx63QGXCT2Z6uzb_1p7PV3tT5DACGFWaAc02bddPhDR1l8_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcwWorld Paella Day Cup e кулинарно световно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие. В момента тече гласуването, което ще открои финалистите – 44 кандидати от 25 страни се борят за 10-те места на финала, който ще се проведе на 20 септември 2024 във Валенсия. За подбора са изключително важни както националните гласове в подкрепа на всеки един от кандидатите, така и медийното отразяване и публичността на инициативата във всяка страна.

Българският претендент ви кани на кулинарни демонстрации, за да видите, опитате и разберете повече за него и за кулинарните му възможности. Заповядайте на 23 юни 2024 г. във Варна, VARNA STREET FOOD PARK, Крайбрежна алея, 3 буна от 12.00 до 14.00 ч.

Николай Тодоров-Ник е известен и като създател и идеолог на концепцията за алтернативен градски начин на живот и магазини „На тъмно“. Името му се свързва и с организирането на едни от най-мащабните кулинарни събития и фестивали в страната. Кулинарията е едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е сготвил стотици паели на събития от всякакъв мащаб – фестивали, партита, демонстрации, работилници. На финала на World Paella Day Cup Николай Тодоров ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля, по която вече работи.

Гласуването е до 25 юни 2024 – нека го подкрепим със своя глас! След като гласувате, ще получите линк за потвърждение на имейла си – необходимо е да потвърдите, за да се отчете гласэт ви.

След 25 юни 2024 специално жури ще определи кои от претендентите са получили най-много гласове, медийно отразяване, публичност и подкрепа и ще имаме шанс да впечатлим света с българска паеля!
Сподели.