Шакира "нахрани" бившия с песен, обвиниха я в "женомразство"

Pinterest LinkedIn +

Шест месеца след официалната си раздяла с футболиста Жерар Пике горещата колумбийка Шакира изля чувствата си в нова песен, резултат от колаборацията й с продуцента Bizarrap. За по-малко от 24 часа каченият в YouTube клип "Shakira Bzrp Music Sessions 53" беше изгледан над 20 милиона пъти.

Огромната част от коментарите под клипа подкрепят 45-годишната певица и й съчувстват за това, че беше  изоставена от съпруга си заради по-младата му секретарка Клара Чиа Марти. Намериха се обаче и такива, която обвиниха Шакира в женомразство.  

Повод за подобни коментари критиците намират в текста на песента. Смущават ги главно някои от репликите на лирическата героиня като "Смени Ferrari за Twingo. Смени Ролекс за Касио", които за минути се превърнаха в популярни колажи и мемета, които активно циркулират в социалните мрежи. В тези стихове някои съзряха атаки към новата приятелка на футболиста. 

"Когато казва "струвам две по 22", певицата дава да се разбере кристално ясно, че има предвид 23-годишната днес жена, за която се говори, че излиза с Пике" - коментират от британския сайт dailymail.co.uk. А в социалните мрежи се появиха множество коментари от типа на:

"Наистина ли, Шакира? #мизогиния";


"От новата песен на Шакира крещи женомразството на огорчена разведена жена. Остави го на мира, жено!"; 

"Ние сме хора, а не предмети. Демонстрация на слабост е да си лоша към друга жена. Трябва да знаеш как да си тръгнеш";

В защита на новата приятелка на Пике друг написа: "Тя е жена, която има право да бъде с когото си поиска, защото хората не принадлежат на никого“. 

Други подкрепиха Шакира, като заявиха, че женомразството има, но негова жертва е самата певица: "Това, което се случва с "Shakira Bzrp Music Sessions 53", само показва, че женомразство проявяват онези, които предпочитат жената да страда мълчаливо и без да се притеснява някого".

"Човешкото художествено творчество винаги е било подхранвано от собствените преживявания (особено от лошите)!" - мъдро заключават трети.

Шакира и Жерар Пике обявиха раздялата си през юни миналата година. Двамата бяха заедно 11 години и имат двама сина – Милан, на девет години, и Саша, на седем.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.