Shaggy се присъединява към "SPICE Music Festival 2022"

Pinterest LinkedIn +

Шаги (Shaggy) се присъединява към предстоящия "SPICE Music Festival", който ще се проведе на 5, 6 и 7 август 2022 на пристанище "Бургас". Заедно със своята група световноизвестният изпълнител се присъединява с 90-минутно шоу към съзвездието артисти от 90-те, които пристигат у нас това лято.

Когато става въпрос за денсхол реге хитове, които взривяват световните класации и издържат изпитанието на времето – никой не ги прави по-добре от Шаги. Той не слиза от музикалната сцена от момента, в който се е качил на нея, с безапелационните си хитове “Oh Carolina”, “Boombastic” и “It wasn`t me”.

Роденият в Ямайка изпълнител успя не само да внедри комбинацията между денсхол и реге на челните места в класациите, но и да проправи пътя на изпълнители като Дрейк, Риана и Мейджър Лейзър.

Напълно заслужено Шаги получава седем номинации за наградите "Грами" и се преборва за две от тях – за „Най-добър албум“ през 1996 и „Най-добър албум“ през 2019 (за албума "44/876", в който си партнира с британската поп икона Стинг). Издава 15 албума, от които продава над 30 милиона копия; има сертифициран диамантен албум - "Hotshot" (2000 г.); шестнадесет сингъла в Топ 40, девет от които достигат до Топ 10 и четири, които се класират до № 1. И най-впечатляващото е, че нищо от постигнатото до момента не може да го спре да създава нова музика.

В последните си албуми умишлено се връщам към класическия Шаги – музика, която обединява хората по света“ – споделя реге иконата и добавя: „Знаете какво ще се случи на 5, 6 и 7 август 2022 на пристанище "Бургас", нали? И аз също ще бъда там – очаквам ви на "SPICE Music Festival"!".

Но фестивалът се готви да ви предложи много повече - 20 световни изпълнители, две сцени и три незабравими дни, през които ще се върнете в безгрижието на 90-те, при това - на метри от морския бряг!

Очакват ви паметни срещи с легендарните Gipsy Kings, и „Bamboleo”, "Volare", "Djobi Djoba", "Baila me" и "Hotel California"; шведския изпълнител с персийски корени Arash, който е подготвил впечатляващ 90-минутен спектакъл за феновете си в България, по време на който ще чуем и емблематичните му хитове, превзели топ класациите в Европа и света - „Boro Boro“, „Temptation“, ”Broken angel”, “Angels Lullaby”, “Dooset Doram” и много други.

В чест на предстоящото футболно лято за първи път в България ще пристигнат и изпълнителите на тоталния хит на 90-те „Macarena“ - "Los del Rio", както и авторите на другите вечни футболни хитове - „Samba de Janeiro“ – Bellini и „Carnaval de Paris“ - Dario G.

Освен тях за първи път в Бургас ще пристигнат и италианската изпълнителка Gala със своята група, германската евроденс сензация Cascada, ирландската поп група Liberty X и нидерландската певица и танцьорка Loona.

Фестивалната зона ще озвучат и британската поп формация Touch & Go, немската електронна група Loft, евроденс проекта „Magic Affair“, DJ SASH с едно от най-слушаните парчета в края на деветдесетте години - „Ecuador“ и испанският изпълнител Chimo Bayo.

Имате няколко месеца да си припомните как се танцува ламбада, защото на Диско сцената на фестивала ще видим също и KAOMA, както и Fab Morvan от "Мили Ванили", "The Weather Girls" с вечния им хит „It’s Raining Men“, Ottawan с „Hands Up“, „D.I.S.C.O.” и Boney M.Xperience. В програмата на "SPICE Music Festival" ще се включи и на един от емблематичните гласове на 90-те години – бившата вокалистка на „M People“ Хедър Смол.

SPICE Music Festival е тридневна фиеста, в която десетки хиляди вече се впуснаха смело и нямат търпение да се срещнат отново с едни от най-хубавите си спомени от 90-те чрез непреходната музика на тези години.

Четвъртото издание на фестивала ще се проведе на 5, 6 и 7 август 2022 на пристанище "Бургас". Билети все още може да купите от https://ticketstation.bg/spice-music-fest.


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.