Обявиха артистите на "Spice Music Festival 2022"

Pinterest LinkedIn +

До момента 20 световни изпълнители са потвърдили участието си в "Spice Music Festival 2022", а една от големите изненади е, че в следващото издание на фестивала сцените ще бъдат две – Главна сцена и Диско сцена.

"В четвъртото издание на "Spice Music Festival 2022" отново залагаме на най-добрата формула, която прави този фестивал неповторим – вечни музикални хитове, качествен звук и визуални ефекти, вкусна храна, подбрани напитки и незабравими емоции с приятели на метри от морския бряг. Този път фестивалът ще протече под надслов „Музикално пътешествие“ – ще слушаме музика от Азия, през Европа, та чак до бразилските ритми на самбата. Както винаги, ще има и много изненади, които тепърва предстоят“ – обяви организаторът на събитието Николай Тодоров.

Специални гости на фестивала ще бъдат легендарните "Gipsy Kings", с които ще танцуваме на вечните парчета „Bamboleo”, "Volare", "Djobi Djoba", "Baila me" и "Hotel California". Музикантите ще пристигнат с екип от над 20 души и обещават страхотно шоу край морето.

Шведският изпълнител с персийски корени Араш (Arash) също ще бъде в Бургас. Специално за "Spice Music Festival 2022" той е подготвил впечатляващ 90-минутен спектакъл, по време на който ще изпълни емблематичните си хитове „Boro Boro“, „Temptation“, ”Broken angel”, “Angels Lullaby”, “Dooset Doram” и много други.

За първи път в България ще пристигнат и изпълнителите на тоталния хит на 90-те „Macarena“ - "Los del Rio". Световният успех на братята Антонио Ромео Монхе и Рафаел Руис идва именно с мултиплатинения им летен хит, който се продава в над 4 милиона копия в САЩ, а за първи ще прозвучи на живо и на българска сцена.

Също за първи път в Бургас очакваме още италианската изпълнителка Гала (Gala) с нейната група, германската евроденс сензация "Cascada", ирландската поп група "Liberty X" и нидерландската певица и танцьорка Луна (Loona).

Програмата на "Spice Music Festival 2022" включва и един от емблематичните гласове на 90-те години – бившата вокалистка на „M People“ Хедър Смол. Британската соул певица постига световен успех с хитовете „Moving On Up“, „One Night In Heaven“ и „Search For The Hero“, които ще изпълни в Бургас.

Но изненадите не свършват до тук! Очакваме и DJ Sash с едно от най-слушаните парчета в края на деветдесетте години - „Ecuador“, а както и изпълнителите на вечните футболни хитове „Samba de Janeiro“ – Bellini и „Carnaval de Paris“ - Дарио Джи (Dario G).

Фестивалната зона ще озвучат и британската поп формация "Touch & Go", немската електронна група "Loft", евроденс проекта „Magic Affair“ и испанският изпълнител Чимо Байо (Chimo Bayo).

През 2022 фестивалната зона ще бъде още по-голяма и ще побере още една сцена - Диско сцената. И както можете да се сетите – пред нея ще се танцува! Имате няколко месеца да си припомните как се танцува Ламбада, защото в програмата се включват създателите й – "Kaoma", Фаб Морвин (Fab Morvan) от "Мили Ванили", както и "The Weather Girls" с вечния им хит „It’s Raining Men“. Компания ще им правят "Ottawan" с „Hands Up“, „D.I.S.C.O.” и "Boney M.Xperience" с вечните хитове на групата.

"Spice Music Festival 2022" вече е много повече от музикален фестивал. Това е тридневна фиеста, в която десетки хиляди вече се впуснаха смело. Четвъртото издание на фестивала ще се проведе на 5, 6 и 7 август 2022 на Пристанище Бургас. Билети все още може да купите на цена от 120 лв от https://ticketstation.bg/spice-music-fest. След 01.12.2021 цената ще се промени на 140лв.

"Spice Music Festival 2022"
 се организира от „Културно-масова дейност“ ЕООД и “Фест тийм“ ЕООД.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.