Сезонът на вещиците (Season of the Witch)

Pinterest LinkedIn +

САЩ. 2011, 96 мин. Режисьор: Доминик Сена Сценарист: Браги Шут С участието на: Никълъс Кейдж, Рон Пърлман, Клеър Фой и др. Екшън, адвенчър, фентъзи

За филма:

Носителят на Оскар Никълъс Кейдж ("Национално съкровище", "Ghost Rider") и Рон Пърлман ("Хелбой", "Хелбой II") са звездите в този свръхестествен приключенски екшън на режисьора Доминик Сена. Той работи за втори път в екип с Кейдж, след като двамата реализираха хитовата екшън продукция "Да изчезнеш за 60 секунди", нашумяла през 2000-та година.

В каста можем да отличим и Стивън Греъм, когото след броени месеци ще гледаме и в четвъртата част на "Карибски пирати" – "В непознати води". Сценарият на филма е дело на Браги Шут, за когото това е дебют в пълнометражното кино, а зад реализацията стоят още продуцентите Чарлз Роувън и Райън Кавано.

Историята:

Смел рицар трябва да транспортира жена, обвиненa, че е вещица в отдалечен манастир по време на средновековието, когато в цяла Европа върлува ужасяващата „черна чума”. През трудни  и опасни терени тяхната сила и смелост ще бъде поставена на изпитание, когато става ясна тайната на момичето с ужасяващо мощна сила.


Сподели.