Sepultura пуснаха новия си аблум за безплатно слушане в Интернет

Pinterest LinkedIn +

Едновременно с издаването на своя нов студиен албум, "Dante XXI", бразилската метъл група Sepultura пусна всички парчета от него за свободно слушане в Интернет. В САЩ албумът излeзe на 13 март, а в Европа - на 17 март. Първи сингъл е композицията "Convicted in Life".

Вдъхновен от трите част - "Ад", "Чистилище" и "Рай" - на Данте Алигиери, албумът е четвърти студиен проект на Sepultura със заелия мястото на Макс Кавалера (Max Cavalera) Дерик Грийн (Derrik Green).  С включени в него 15 парчета, които могат да бъдат чути ТУК, 5 от тях са вдъхновени от "Ад", 5 - от "Чистилище" и 1, инструментално, от "Рай". Предназначени за b-страни, Sepultura са записали и два кавъра - "Screaming for Vengeance" на Judas Priest и "Scratch The Surface" на Sick Of It All.
 
Броени дни преди издаването на "Dante XXI" групата се отправи на Европейско турне в негова подкрепа, с съпорта за всички дати на In Flames. Тръгвайки от Норвегия, то ще продължи до 20 април (Германия) с почти ежедневни концерти, в които на мястото на станалия наскоро баща Игор Кавалера (Igor Cavalera) на барабаните е Рой Майорга (Roy Mayorga). Най-близката до България дестинация от турнето е Любляна, Словения, където Sepultura ще свирят на 15 април.
 
С 35-годишният Майорга, който е бивш барабанист на Soulfly и е записвал с Vanilla Ice, Dave Navarro, Amen & Ozzy Osbourne, Sepultura дебютираха на живо едва на 11 март, в бразилското ТВ шоу "Altas Horas".
 
Видео на изпълненията на групата по време на шоуто на "Breed Apart", "Territory" и "Convicted in Life" могат да бъдат изтеглени от "вградените" в заглавията линкове, а фотосесия от снимките на официалния видеоклип към пилотния сингъл от "Dante XXI" могат да бъдат разгледани в официалния сайт на групата.
Сподели.