Сензационен спектакъл и сълзи от емоции на Годишните музикални награди на "БГ радио" 2021

Pinterest LinkedIn +

Миро и Тото Н са големите победители!

На бляскава и пищна церемония със зашеметяваща мултимедия и шоу, ръководено от световноизвестен творчески директор, се раздадоха Годишните музикални награди на "БГ радио" 2021. Големите победителите тази година са Миро и Тото Н, които взеха статуетки в най-много категории. 

Международният екип на Марвин Дайтман, който работи по церемонията заедно с екипа на "БГ радио", допринесе престижното и чакано музикално събитие да се превърне във феноменално шоу.

Водещи на церемонията бяха чаровните Део и Поли Генова, които преведоха публиката през най-ярките моменти от историята на церемонията на "БГ радио", което навърши 20 години. Дони и Момчил дадоха старт на шоуто с изпълнение, в което се включиха Михаела Филева, Поли Генова, Дара, Михаела Маринова, Керана, Миро, Графа и Нети. Те изпълниха някой от най-любимите песни на обичания дует и илюстрираха приемствеността и обичта на новите поколения музиканти към златните поп хитове.  

Спектакълът продължи с множество премиери и изпълнения, специално създадени за церемонията. Своите нови песни на сцената представиха Михаела Маринова, Миро, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", "4Magic", Pavell & Venci Venc’, "СкандаУ", Дара, Михаела Филева, Графа с Wosh MC и FEEL, Виктория, Невена Цонева и Камен Воденичаров

Един от най-специалните и емоционални моменти в залата беше изпълнението на P.I.F с Прея и Ерсин Мустафов, посветено на Димо. Песента “Приказка” на P.I.F. прозвуча и за всички останали артисти и творци, които загубихме през изминалата година. Просълзената публика аплодира на крака групата в продължение на 4 минути!

Традиционната награда "БГ вдъхновение" на името на Анна Мария Тонкова се връчи на "Тоника СВ" и Стефан Диомов за ярката следа, която тяхното творчество оставя в българската музика. Изпълнението им вдигна на крака всички присъстващи изпълнители, които пяха прегърнати “Един неразделен клас”, “Приятели” и “Здравей, как си, приятелю”.

"БГ радио" връчи и още една специална награда - БГ посланик, която вече е в ръцете на Виктория за представянето й на "Евровизия 2021".

  

На сцената награди връчиха и изказаха своето възхищение и благодарност Максим Ешкенази, Гергана Стоянова, Саня Армутлиева, Хилда Казасян, Бойка Велкова и Теодосий Спасов, Митко Кърнев, Анна-Мария Конова, Велислав Павлов, Георги Лозанов, Филип Аврамов, Камен Воденичаров, Силвия Петкова, кметът на Пловдив Здравко Георгиев и разбира се, представители на екипа на най-българската радиостанция - Симо и Богдана от "Стартер", Наско от "Любими песни за любими хора" и изпълнителният директор на "БГ радио" Николай Янчовичин.

Над 23 000 слушатели са гласували за 10-те категории награди, чиито носители са определени чрез вота на публиката. Ето и всички победители:

 •     БГ Текст 2021 - „Очите“ – Миро
 •     БГ Албум 2021 - “Стъпка напред” - Михаела Маринова
 •     БГ Изпълнител 2021 -  ToTo H
 •     БГ Изпълнителка 2021 - Поли Генова
 •     БГ Дуо/Трио/Вокална група 2021 – СкандаУ
 •     БГ Дебют 2021 – Керана и космонавтите
 •     БГ Видеоклип 2021 - “Заедно - Слави, ToTo H и Ку-Ку Бенд; реж. Валери Милев
 •     БГ Комбинация 2021 - Слави, ToTo H и Ку-Ку Бенд
 •     БГ Песен 2021 - “Очите” - Миро
 •     БГ Група 2021 - Б.Т.Р.
 •     БГ Вдъхновение „Ана Мария Тонкова“ 2021 – Тоника СВ и Стефан Диомов
 •     БГ Посланик 2021 - Виктория
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.