Селфи на остров Пукет може да ви струва смъртно наказание

Pinterest LinkedIn +

Селфи на остров Пукет може да ви струва живота. И по-точно – да ви получите смъртно наказание. Мярката е въведена наскоро и се отнася най-вече за снимки на фона на излитащи или кацащи самолети на близко разположения до летището плаж Май Као. Наказанието за нарушителите е от голяма парична глоба до лишаване от свобода и дори смъртното наказание. Разбира се, крайната мярка ви грози при изключителен случай в зависимост от последиците, до които може да доведе невинното на пръв поглед занимание. Например ако нарушителите са заплашили сигурността на пътниците или са попречили на пилотирането на самолета.

Преди началото на активния летен сезон редица курорти и градове въведоха рестрикции за туристите.

Така например в Париж ще бъде забранено движението по пешеходни зони и тротоари с електрически скутери и подобни превозни средства. Ако решите да се повозите там по този начин, ще ви излезе солено. Глобата започва от 135 евро и ще се прилага от септември.

От 1 май пък на остров Капри е забранено използването на всички видове пластмасови съдове за еднократна употреба, торбички и бутилки. Нарушителите ще заплащат глоба от 500 евро. В египетските курорти Хургада и Марса-Алам пък за ползване на пластмасови прибори ще бъдат глобявани и собствениците на магазини, аптеки, лавки и ресторанти.

А страстните пушачи ще трябва да имат предвид, че в Майорка и Ибиса през лятото няма да могат да пушат на плажа извън специално обособени за целта зони. Забраната е нова и ще се спазва стриктно, предупреждават властите там.

В италианския национален парк "Чинкуе-Терре" пътниците от круизните лайнери няма да могат да носят джапанки и сандали, когато слизат на сушата. Мярката е заради главоболията, които предизвикват на властите и спасителите туристите с неподходящи обувки, които често "засядат" в планините. Ако това се случи, освен 50 евро глоба, ще трябва да платите и разноските на спасителните екипи, които стигат до 2500 евро.

Източник: Pixelmedia.bg

Сподели.