Селена Гомес става момиче за мръсни поръчки на Джеймс Франко в драмата Spring Breakers

Pinterest LinkedIn +

Звездата на Disney Channel, Селена Гомес (Selena Gomez) подписа договор за участие в криминалната драма Spring Breakers на Хармъни Корин (Harmony Corine), присъединявайки се към номинирания за Оскар Джеймс Франко (James Franco), Ванеса Хъджънс, Ема Робъртс и Хедър Морис, между които са разпределени водещите роли във филма.

Чрез него 19-годишната Гомес, чието име се свързва най-вече с образа на чаровната  магьосница Алекс Русо от комедийната поредица Магьосниците от Уейвърли Плейс (Wizards of Waverly Place), която се излъчва по Disney Channel от 2007 г. насам, ще има шанса да докаже актьорския си талант, тъй като ролята й няма да има нищо общо с досегашните й екранни превъплъщения.

Сюжетът на Spring Breakers е заплетен около престъплението, което четири съученички от елитен колеж извършват, за да си набавят нужните им средства за една незабравима пролетна ваканция. Заловени от полицията, те се озовават в затвора, от където ги измъква непознат мъж – дилър на наркотици и оръжия, чиято помощ, както може да се предположи, си има цена. 

"Персонажът, в който ще се превъплътя, е съвсем различен от всичките ми досегашни роли", коментира Гомес в интервю за MTV, на чиито тазгодишни европейски музикални награди, раздадени през ноември в Белфаст, бе водеща. "Той е много по-суров, грубоват и изисква актьорска игра на много по-високо ниво. Атмосферата също е напълно различна и нетипична за мен".

Известна най-вече с мрачни авангардни ленти като Kids, на която е единствено сценарист, Trash Humpers, Mister Lonely и Gummo, Корин отново сама е написала сценария на Spring Breakers, чието издаване е планирано за 2013 г.

Междувременно Гомес вероятно ще снима още една пълнометражна продукция - разработваната от Universal Studios филмова адаптация на романа 13 Reasons Why, в която й бе дадена главната роля. Този филм обаче все още няма събран снимачен екип и актьорски състав.

Сподели.