Умиращ от рак учител става най-големият наркодилър в САЩ! Промо на "В обувките на Сатаната"

Pinterest LinkedIn +

Когато през 2008 година продуцентът Винс Джилиган (Vince Gilligan) създава "В обувките на Сатаната" (Breaking Bad), той едва ли осъзнава колко успешен ще е новият му проект - просто защото е твърде рискован като начинание.

А и как да е другояче с подобен сюжет - сериалът разказва историята на един средностатистически, комплексиран учител по химия, който търпи унижение след унижение, заработва допълнително в автомивка, а самочувствието му се снижава с всеки изминал ден. Не стига това, но и синът му е инвалид, страдащ от целебрална парализа, съпругата му играе ролята на глава на семейството, а най-близките на семейството хора използват всяка минута за подигравки с навиците му.

И така, до един нормален ден, в който той разбира, че е смъртно болен от рак и не му остава много живот. Вместо да затъне в самосъжаление обаче, Уолтър избира друга алтернатива - лечението е твърде скъпо, а и защо да не остави на семейството си прилична сума пари като наследство. Така скромният учител по химия се превръща в най-големия кошмар на полицията и местните наркодилъри... произвеждайки най-качествената дрога в целия свят, използвайки това, което умее най-добре.

Всъщност "В обувките на Сатаната" едва ли щеше да успее, още повече, че се излъчва по не особено популярния кабелен AMC в САЩ и Канада, ако не бе проникновеното и вдъхновяващо изпълнение на Брайън Кранстън (Bryan Cranston) - същият този човек, който помним като бащата Хал от любимия тийн сериал "Малкъм".

Е, оказва се, че освен с комичен талант, той притежава и не по-малък потенциал за драматични роли и ако изгледате дори и само един епизод от сагата, смесваща елементи на черна комедия с драма, ще се уверите и сами в това - така, както го сториха организаторите на Emmy Awards, отличили го с цели 3 награди за изпълнението му. Няколко години след дебютния епизод, на екран се появява и четвъртият сезон, вече с далеч по-сериозни амбиции, с оглед стабилния му рейтинг.

Всяка една от сериите излиза на продуцентите "скромните" 3 милиона долара - повече отколкото, който и да е друг проект на кабелна телевизия. Въпреки това, не се съмнявайте - "В обувките на Сатаната" тепърва ще печели - не само откъм цифри, но и откъм нови почитатели. А ако горенаписаното е привлякло вниманието ви, можете да изгледате промо на предстоящия четвърти сезон, както и кадри и постери от сериала, въпреки че нашата препоръка е да му се доверите от самото начало, тъй като единствено така ще успеете да го оцените по достойнство. 


Сподели.