Тийн идолът Селена Гомес води 2011 MTV Europe Music Awards

Pinterest LinkedIn +

Американската актриса и поп звезда Селена Гомес (Selena Gomez), придобила световна популярност най-вече сред подрастващите с участието си в хитовата ТВ поредица "Вълшебниците от Уевърли Плейс" на Disney Channel, ще бъде водеща на предстоящата церемония по връчването на годишните европейски музикални награди на MTV, която ще се проведе на 6 ноември 2011 година в Белфаст, Северна Ирландия.

В допълнение към задачите си да забавлява и ентусиазира публиката в Odyssey Arena и зрителите на шоуто по цял свят, 19-годишната знаменитост, която през последните няколко месеца е сред десетте най-популярни артисти в социалните мрежи, като дори временно отне титлата от две години по-младия от нея Джъстин Бийбър (Justin Bieber), с когото има широко отразявана от медиите връзка, ще има за задача да споделя най-интересните моменти от събитието в реално време в Twitter и mtvema.com.

Именно чрез най-комерсиалната музикална телевизия и телеграфната социална мрежа светът научи за бременността на Бийонсе, разкрита на червения килим на видео музикалните награди на MTV в края на август, като новината ("OMG Beyonce just made a huge announcement on the #vma carpet! #baby!!!!!" ) разби и все още държи рекорда за най-много съобщения, обменени в Twitter за една секунда.

Миналата година водеща на шоуто 2010 MTV EMAs бе Ева Лонгория, а Джъстин Бийбър бе натоварен с функцията на дигитален хост на събитието, което се състоя в Мадрид и бе доминирано от Lady Gaga и Кати Пери. Последната бе водеща на две от предходните издания на церемонията, която винаги се провежда на различни локации на Стария континент (през 2012 г. събитието ще бъде домакинствано от Атина, Гърция), както и Джъстин Тимбърлейк (2006 г.), и Snoop Dogg (2007 г).

Lady Gaga и Кати Пери са фаворити за спечелването на статуетките на MTV и тази година, заедно с Бруно Марс и Джъстин Бийбър.


Сподели.