"Секретна квартира" взе реванш от "Сватбен обет" в американския боксофис

Pinterest LinkedIn +

Седмица след дебюта си под No.2 в северноамериканския уикенд боксофис, криминалният трилър Safe House с Дензъл Уошингтън и Раян Рейнолдс в ролите на бивш и настоящ оперативни агенти на ЦРУ, които по стечение на обстоятелствата стават съюзници срещу неизвестен, но твърде опасен враг, е новият лидер в класацията на най-доходоносните кино продукции в САЩ и Канада.

Така лентата, режисирана от Даниел Еспиноза по сценария на Дейвид Гугенхайм, отстрани от челната позиция романтичната драма The Vow с Чанинг Тейтъм и Рейчъл Макадмс – двете продукции направиха своите премиери в САЩ и Канада едновременно и инкасираха рекордните за този период от годината приходи от общо $80 млн.

The Vow бе предпочетен от зрителите, посетили кино театрите в уикенда, предшестващ Деня на Св. Валентин – филмът проследява историята на мъж и неговата съпруга, получила сериозна амнезия след претърпяна автомобилна катастрофа, чието сърце той иска да спечели отново.

По-дълъг с един ден поради отбелязването на 20 януари като Ден на президента (Presidents Day), изминалият уикенд донесе $28.4 млн. на Safe House и $26.6 млн. на The Vow, като към неделя разликата в приходите на двете продукции беше под $500 000.

Също тогава Universal Pictures прогнозираха глобалния боксофис на Safe House, чийто бюджет възлиза на $85 млн., да достигне $100 млн. Инвестициите, изразходвани за The Vow, са много по-малки – около $30 млн., и бяха възвърнати още в дебютния му уикенд, при това само от прожекции в САЩ и Канада; глобалният му боксофис вече възлиза на $108.3 млн.

Най-касовата нова продукция в настоящата класация е триизмерното продължение на Ghost Rider: Spirit of Vengeance, който излезе по кината навръх Presidents Day през 2007 г. Spirit of Vengeance бе поставен на трето място към 19 януари, но след края на дългия уикенд стана ясно, че приходите му от $25.7 отстъпват на тези на Journey 2: The Mysterious Island ($26.4 млн.) и не отговарят на очакванията на Sony Pictures.

Оригиналната лента инкасира общо $52 млн. през премиерния си уикенд преди пет години и $228 млн. в хода на целия си тур в кината. За разлика от него обаче Spirit of Vengeance, чиято главна роля отново се изпълнява от Никълъс Кейдж, е коствал два пъти по-скромен бюджет ($57 срещу $110 млн. за първия филм). Що се отнася до The Mysterious Island – продължението на Journey to the Center of the Earth вече инкасира $181 млн. от прожекции в цял свят, надминавайки над два пъти вложения за реализацията му бюджет.

За разлика от Ghost Rider 2, новата романтична комедия на 20th Century Fox, This Means War, с участието на Том Харди и Крис Пайн в ролите на агенти на ЦРУ, влюбени в една и съща жена (Рийз Уидърспуун), надмина очакванията на студиото. Лентата дебютира на пето място с приходи в размер на $20.4 млн. от прожекции в Северна Америка и още $11 млн. от чуждите пазари, възвръщайки половината от бюджета си.

The Secret World of Arrietty на Disney е последното ново заглавие в американския кино афиш, което дебютира в топ 10. Филмът, издаден през 2010 г. единствено в Япония (на японски език) бе поставен на девето място в неделя, но след края на почивните дни се изкачи до осмо, генерирайки $8.1 млн. при разпространение в по-малко от половината кино театри в САЩ. Звездата на Disney Channel, Бриджит Мендлър ("Късмет, Чарли"), озвучава главната героиня – 14-годишната Ариети, в американската версия на филма, чийто режисьор е Хиромасе Йонебаяши.

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, Chronicle, The Woman in Black и The Grey допълват челната десетка на боксофис класацията.


Сподели.