Sega обявиха Total War Battles: Shogun

Pinterest LinkedIn +

Sega обявиха ново заглавие от хитовата стратегическа поредица Total War, разработвано от Creative Assembly специално за мобилните устройства с iOS.

Total War Battles: Shogun все още няма официална дата на издаване, нито е известна цената, на която ще се продава в App Store, но от британското студио, производител на сериите, обещават регулярни ъпдейти с допълнително съдържание след появата й. ]

Изиграването на кампанията на Total War Battles ще коства около 10 часа и освен на битките, които ще се провеждат в реално време, ще се основава на добиването и мениджмънта на ресурси, XP и ъпгрейди на бойните единици, а в допълнение на сингълплеър режима, ще поддържа и мултиплеър за двама, достъпен през едно устройство. В този случай единият играч ще разполага с едната половина на таблета, а опонентът му – с другата.

Придвижването на войските по бойното поле ще се осъществява посредством drag § drop в зададените шестоъгълни полета, а пак по този начин ще се инициира конструирането на постройки.

Battles ще бъде ситуирана в Япония от 16-ти век, където се развива действието и в отлично приетата от критиката и публиката Total War: Shogun 2, и пак от нея Creative Assembly са заимствали анимациите на отделните единици.

Shogun 2 излезе за PC на 15 март 2011 г. и има рейтинг от 90/100 според Metacritic.

Сподели.