Capcom, Sega, Namco Bandai с мистериозен съвместен 3DS проект

Pinterest LinkedIn +

В рамките на вчерашната презентация Nintendo Direct, от лагера на японската компания дойде новината за нова 3DS продукция, която все още няма нито заглавие (или по-точно такова не е обявено), нито дата на издаване, а единствено тийзър сайт (pxz.channel.or.jp), разкриващ кой стои зад нея.

И този някой не е един, нито двама, а цели четири компании, начело с трите гиганта на японската гейм индустрия - Capcom, Sega, Namco Bandai, плюс Banpresto – едно от многото подразделения на Namco Bandai, които придобиха контролния пакет от акциите на студиото през 2006 г.

Краткото видео, което се стартира автоматично със зареждането на тийзър страницата на играта, не разкрива никакви детайли относно проекта – на него се вижда човешка ръка в синя ръкавица, която въвежда шестцифрен код (032760), чрез който отключва масивна стоманена врата. Отваряйки се, тя разкрива стена, на която са изобразени логата на четирите компании и залепена с тиксо бележка, чийто текст е написан на японски, но според Andriasang означава нещо в смисъла на това, че никой не би могъл да идентифицира играта.

Струва си да се спомене фактът, че откакто Banpresto е филиал на Bandai Namco, търговското наименование на компанията се използва само при производството на играчки и аркадни игрални машини, но не и за видео игри. Дали този факт означава, че мистериозната  3DS игра  ще бъде обвързана по някакъв начин със серия играчки или автомати предстои да стане ясно.

Сподели.