Седмо издание на "Vola Open Air" в края на юли

Pinterest LinkedIn +

Седмото издание на музикалния фестивал "Vola Open Air" ще се проведе на 26, 27 и 28 юли 2019 г. на връх Околчица.

Първите потвърдени хедлайнери са холандският дръменбейс продуцент Lenzman, Който ще бъде в компанията на МС Abnormal Sleepz. Oт българска страна на главната сцена Божидар Василев-Trombobby заедно с Dessy oт "Phuture Shock" и Simo ще представят новия си фънки соул проект, а момчетата от платформата "Liquidizer"  ще подсилят програмата с най-новата си продукция, която записват за престижните "Ram Records" и "Soulvient Records". Силен диджей съпорт ще има и от първите селектори на фестивала DJ Skill, DJ Not Easy, Djobry (Sofia Beats), Оnslaught и Unkle Billy.

Lenzman е дръменбейс продуцент, създаващ свое собствено соулфул звучене, което се издига над тенденциите и потапя жанра до нови дълбини. Неговият подход в правенето на музика събира проблясващи семпли и смели колаборации, контрастиращи на фона на характерния му меланхоличен стил. Сетовете на Lenzman на живо са като музиката му – безстрашни и неподправени. Наскоро той стартира свой собствен лейбъл  – "The North Quarter", но продължава да издава музика с "Metalheadz".

Рийс Самюълс, с псевдоним Abnormal Sleepz, е артист и продуцент, поел своя път от Манчестър. От ранни години Sleepz е вманиачен по широк спектър от музикални жанрове. Още в тийнейджърска възраст става един от основните домакини на BMP, където печели бързо признание за своята многостранност, присъствие, енергия и лирически способности на електронната сцена. През 2016 г. излиза дългоочакваната му компилация "The Meditape Two", а през 2019 г. лейбълът на холандския продуцент Lenzman – "The North Quarter" – ще издаде първия дългосвирещ албум на Abnormal Sleepz.

Родното дуо LQ, което е част от платформата "Liquidizer", се сформира през недалечната 2016 г. Продуцентът на разнородна по стил музика Боян Ангелов и диджеят със солидна история на българската сцена Боян Савов 'Bruhu' се събират покрай общата си любов към drum & bass музиката. За сравнително кратък период от време те успяват да привлекат вниманието на редица чуждестранни лейбъли и след различни издания стават част от лондонските "Soulvent Records" и "Ram Records". Те вече са издали над 10 парчета, а 2019-та година се очертава като най-значимата до момента за LQ – изпълнена с много нова авторска продукция и колаборации както с чужди, така и с родни артисти!

Тридневен билет "Ранно пиле" за фестивала на цена от 20лв. може да бъде намерен в мрежата на bilet.bg до 17-ти април. След тази дата цената на пропуските ще е 30 лева.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.