Нов летен фестивал в три български града – "Street food & Art Festival"

Pinterest LinkedIn +

Пловдив, Бургас и Варна ще обогатят културните си програми с нов градски фестивал – "Street food & Art Festival". В рамките на няколко дни в напълно автентична градска среда събитието ще обедини няколко вида изкуство – кулинария, лятно кино, музика, литература, театър.

Блогъри и влогъри ще покажат умения на живо пред феновете си. Артисти и музиканти ще влязат в ролята на готвачи, професионални кулинари ще демонстрират уменията си, популярни лица от телевизионни предавания ще се срещнат с почитателите си, докато се наслаждавате на дегустации и кулинарни демонстрации. Специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни, което изобщо не е за изпускане!

"Променя се не само начинът, по който се храним, но и начинът, по който общуваме, хранителните ни навици. "Street food" културата вече е част от съвременните тенденции на общуване в целия свят, затова нашата цел е да покажем, че изкуството и кулинарията са неразривно свързани в тази нова градска култура" – споделя Николай Тодоров, автор на идеологията "Street food & Art Festival".

Фестивал на храната в града
Локациите в градовете също са специално подбрани. През 2019 г. Пловдив е Европейска столица на културата, а паркът около Гребната база, освен едно от любимите места на пловдивчани, от 1 до 4 юли 2019 ще се превърне и в кулинарна фестивална зона.

От 7 до 11 август 2019 г. Бургас ще стане домакин на един от най-мащабните "Street Food & Art" фестивали у нас. На територията на пристанището в града ще бъдат посрещнати десетки участници, артисти и кулинари. Очакват се гости и от близки балкански страни. А в последния фестивален ден ще се проведат първите "European Street Food Awards" (Европейски награди за улична храна) за България. Състезание, което ще излъчи българския представител за Големия финал на наградите в Малмьо, Швеция, които предстоят в края на септември.

От 28 август до 1 септември 2019 г. Варна ще приеме кулинарната щафета, като приюти второто издание на фестивала "Кино и Храна" в зоната на Аквариума в Морската градина. Очакваме феновете на кулинарното изкуство да надвишат броя на миналогодишните посетители, които бяха над 15 000!

Фестивалът е с вход свободен.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.