Ален Делон ще получи "Златна палма" на фестивала в Кан

Pinterest LinkedIn +

Любимият актьор на поколения зрители Ален Делон ще бъде награден с почетна "Златна палма" на предстоящия кинофестивал в Кан. Наградата отразява цялостния принос на Делон към киноиндустрията, съобщават организаторите на феста.

Актьорът участва в повече от 80 филма, като сред последните му роли е тази на Юлий Цезар в "Астерикс на Олимпийските игри". Сред най-запомнящите се негови роли са във филмите на Лукино Висконти "Роко и неговите братя" и "Гепардът", "В зенита на слънцето" на Рене Клеман, "Затъмнението" на Микеланджело Антониони и други.

Самият Делон дълго време отказва да получи подобна награда, тъй като смята, че трябва да присъства в Кан само за да отдаде почит на режисьорите, с които е работил. Той споделя още, че едва ли ще се снима в киното отново и съжалява, че не е работил с жена режисьор.

Тазгодишното 72-ро издание на престижния фестивал в Кан ще продължи от 14 до 25 май. По традиция събитието ще покаже най-новите филмови заглавия и най-големите звезди на киното.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.