"Рамщайн" скандализира Европа с новия си клип "Германия" (видео 18+)

Pinterest LinkedIn +

Цялата история на Германия минава като на кино лента в новия клип "Deutschlan" на "Рамщайн", който предизвика фурор не само сред феновете на немската индъстриъл банда, а и в редица социални мрежи по света. Минути след премиерата си мини филмът беше изгледан от милиони, а към момента гледанията в YouTube достигат близо 30 милиона. И положителните, и отрицателните отзиви са огромен брой.

"Германия, сърцето ми е в пламъци,
искам да те обичам и да те прокълна...", пеят германците, а във видеото им са включени множество провокативни образи, свързани с историята на страната: средновековни воини, религиозни символи, затворници в концлагери. Самата Германия е представена като чернокожа девойка, която е облечена ту в доспехи на Свещената Римска империя, ту в униформа на есесовец, а в един момент се озовава в центъра на пиршество, където свещеници разкъсват плътта ù.

В наситените със знаци кадри се разпознават и символи на ГДР като съветската петолъчка, Берлинската стена, терористичен акт, препратки към историческия партньор и враг Великобритания, както и към апокалиптични писания от Библията. Мярка се и знаменитият меч Ескалибур.

На финала фрау Германия се възнася към небесата - ангелоподобна, с ореол над главата. Някои от зрителите тълкуват този образ като символ на възраждането и пречистването на страната от най-мрачните моменти в историята ù, а други възприемат песента като реквием за Германия. Вие как мислите?Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.