Създателят на Lost пуска sci-fi сериал за затвора Алкатраз по FOX

Pinterest LinkedIn +

FOX закупи 12 серии от новия сериал на хитовия режисьор и продуцент Джей Джей Ейбрамс (J.J. Abrams) - "Aлкатраз". Развитието на проекта се следи с огромен интерес от милиони телемани не само заради факта, че разкрива тайнствената история на най-прочутия и ужасяващ затвор в света, но и заради това, че Ейбрамс е един от хората, стоящи зад реализацията на такива нашумели заглавия на малкия екран като "Изгубени" (Lost) и Fringe.

Пилотният епизод на шоуто бе заснет през януари, а поръчаните серии ще стартират снимки през април във Ванкувър, като официалната премиера в мрежата на FOX е предвидена за септември.

Както и в досегашните си проекти, Ейбрамс отново ще разчита на свръхестествени елементи - сюжетната линия разказва за група затворници и надзиратели, които изчезват преди 30 години, за да се появят в днешно време.

А за да не изпитват носталгия почитателите на Lost, една от главните роли е поверена на звездата Хорхе Гарсия (Jorge Garcia), нашумял с персонажа на Хърли в популярния сериал. Компания в каста му правят още имена като Сам Нийл (Sam Neill), Сара Джоунс (Sarah Jones), Робърт Форстър (Robert Forster) и др. 

Сподели.