Саундтрак владее Billboard 200 вече четири седмици

Pinterest LinkedIn +

Саундтракът към шоуто на Disney "High School Musical 2" вече четири седмици остава на върха на клaсацията за продажби на албуми в САЩ Billboard 200, след като реализира 165 000 копия през изминалата седмица.

Това е първият албум, който остава толкова време на първото място в чарта след CD-то на рапъра 50 Cent "The Massacre", постигнало подобен рекорд през март 2005 г.

Второто място е за Фърги (Fergie) и соловия й проект "The Dutchess", който вече 51 седмици е в класацията. На трета позиция пък е дискът "Hannah Montana 2 (Soundtrack)/Meet Miley Cyrus" на младата изпълнителка Майли Сайръс (Miley Cyrus), който е издаден заедно със саундтрака на шоуто на Disney "Hannah Montana".

На четвърто място се нарежда албумът "The Altar And The Door " на групата Casting Crowns, която изпълнява предимно християнска музика в рок аранжимент. В средата на класацията е дебютантът тази седмица - новото CD "Bone Palace Ballet" на постхардкор бандата Chiodos.

Шесто и седмо място са отредени съответно за саундтрака на филма "Лак за коса" и компилацията "Now 25". Осмата позиция е за новият албум на групата Nickelback "All The Right Reasons".

В дъното на най-добрите десет са албумът на британската надежда Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) "Back To Black" и тавата на Linkin Park "Minutes To Midnight".

Сподели.