Satoshi Tommiie и Grooverider в първото електронно парти Inprogress

Pinterest LinkedIn +

На 10 юни в Зимния дворец ще се състои първото електронно парти на проекта Inprogress. На него, в две зали, за първи път ще се срещнат две от най-големите имена на световната диджейска гилдия - Grooverider и Сатоши Томи (Satoshi Tommiie).

Дебютният лайн-ъп на Inprogress е един от най-ексклузивните за наситеното с горещи събития лято 2005. След Сатоши Томи на Inprogress Arena ще се изяват Vesselin (Inprogress/BG), Ясен Петров и Стивън от Metropolis, а в съпорт на Grooverider за Drum'n'Bass Arena са поканени Vel.Ass и Crash (bassline killaz/BG), Procedura (Grum'n'Bias/BG), MC Blaka (Aftershok kru/UK) и Anti MC (bassline killaz).


Grooverider:
Името на хардкор-дръмендбейс диджеят и продуцент Grooverider се превърна през годините в синоним на представата за лондонската дръмендбейс сцена. Диджей от над десет години, той е смесвал в почти всички стилове - от соул-джаз и ейсид-хаус до хип-хоп и хардкор брейкбийт. "Grooverider the Hardcore Provider", както е наречен роденият с името Роджър Бингам (Roger Bingham) артист, следва еволюцията на дръмендбейса от нейните корени в брейкбийт-техното и хепи-харкора до модерните стилове ембиънт и текстеп. Резидент на едни от най-известните лондонски клубове, в това число Rage и неговият собствен Blue Note, Grooverider и неговото влияните не само в саунда, но и в идеологията на джънгъла, са сравними единствено с Голди.

Райдър записва първия си трак в края на монополизираната от рага и джъмп-ъп теченията 1993 година. Той използва името Codename John и се самоиздава чрез току-що създадения от него лейбъл Prototype. Сред най-ранните му рилийзи са "Kilimanjaro" на Ed Rush, "Still" на Boymerang и "Threshold" на Cybotron project/Dillinja.

Съчетавайки брейкбийт с елементи на рейв, ейсид, техно, хард и текстеп, Grooverider записва "Dreams of Heaven" и "Deep Inside", които имат тежестта на крайъгълни камъни за джънгъла.


Satoshi Tomiie:
Сатоши Томи е, простичко казано, най-успешният японски диджей и хаус продуцент, завоювал световна известност. Музикалната му кариера започва в най-ранните му години, когато неговите родители го насърчават да започне да взима уроци по пиано. Сатоши свири активно близо 10 години, култивирайки у себе си необикновен афинитет към джаза. В училище той свири в няколко банди, но съвсем скоро звученето на хип-хопа го провокира да започне да миксира и записва музика. В този период го пленяват и ранните чикагски хаус-миксове и се ражда голямата му страст към най-комерсиалния електронен жанр.

През 2000 Сатоши записва и продуцира дебютния си албум за Sony, озаглавен "Full Lick" и включващ изпълненията на Kelli Ali (екс-вокалистка на Sneaker Pimps), Diane Charlemagne, Robert Owens и други. В Съединените щати траковете "Up in Flames" и "Darkness" застъпват както алтернативната сцена, така и тази на денс музиката.

В този период Сатоши стартира дейността на собствения си лейбъл Saw Recordings. Той е въплъщение на желанието на диджея да предостави поле за реализирането на идеи, които са повече или по-малко експериментални и ъндърграунд. Още с пилотният за проекта сингъл "Paranoize" на Bipath, той предизвиква възторга на световната диджейска гилдия. Saw Recordings е олицетворение на музикалната гъвкавост на Сатоши и отразява промените и развитието в световната хаус/денс сцена.
Сподели.