САЩ вече имат космически войски

Pinterest LinkedIn +

Някъде в Скалистите планини на американския запад са скрити два екипа от специалисти на Военновъздушните сили, които се подготвят да защитават Америка от извънземна инвазия.

Запознайте се с 26-ти ескадрон за защита срещу космическа агресия (26-ти SAS) и 527-ми ескадрон за защита срещу космическа агресия (527-ми SAS). Два екипа, чиято работа е да обучават други военнослужещи за реагиране при всякакви непредвидени проблеми с извънземен характер.

Сред останалите цели на двете подразделения са създаване на стратегии за защита интересите на САЩ в космоса, както и изучаване на различни модели и технологии в тази нова за военното дело сфера.

"Ние изучаваме заплахите в космическата сфера, идващи от космоса или базирани на Земята" − обяснява пред изданието Seeker командирът на 26-ти ескадрон капитан Кристофър Барнс.

Заплахата от война в космоса и съответно необходимостта от подготовка за това става все по-широко призната по целия свят. Международна група от адвокати понастоящем подготвя първия нормативен акт, който да може да се прилага и в космическото пространство. А според редица експерти в бъдеще воденето на битки там също е много вероятно.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.