Най-после ще можем да се напием в космоса

Pinterest LinkedIn +

Ще станем ли някога космическа цивилизация? Ще успеем ли да заселим други планети и да изградим трайни колонии там? Ще достигнем ли други звездни системи? Това са въпроси, които тормозят учени, фантасти и футуролози още откакто Юрий Гагарин е полетял в околоземна орбита.

Други обаче задават малко по-циничен въпрос: И защо да правим всичко това, ако няма да можем да пийнем чаша алкохол в космическото пространство?

Е, австралийската пивоварна 4 Pines Brewing изглежда има решение и на този цивилизационен проблем. В партньорство с инженерната компания Saber Astronautics Australia тя е създала специална космическа бира, наречена Vostok Space Beer. Както самата алкохолна напитка, така и нейната бутилка са създадени специално за консумиране в състояние на безтегловност в космоса.

Е, ако вече си представяте щури междузвездни партита, ще трябва да уточним, че все още нито една космическа агенция или компания не е потвърдила, че ще зареди "бара" на борда на своите кораби с пивото.

Тепърва предстои да разберем дали новината ще доведе до по-голям интерес към космическия туризъм и дали новата напитка ще се предлага от компании като Virgin Galactic на Ричард Брансън, която се очаква скоро да започне да изпраща туристи до границата на космическото пространство.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.