Samsung NX1100 – разумната следваща стъпка напред за начинаещи фотолюбители

Pinterest LinkedIn +

Новият Samsung NX1100 е изключително интересна фото оферта поради две основни причини. Първо, понеже той е една от "най-социалните" камери от този клас (безогледални със сменяем обектив), разполагаща не само с вграден Wi-Fi модул за безжична връзка, но и със специален режим за незабавно споделяне на заснетите с нейна помощ фотографии и Full HD клипове.

Второ, NX1100 се предлага на доста атрактивна цена – около 600 долара, при това, забележете, в комплект с копие от страхотния Adobe Photoshop Lightroom, който, закупен самостоятелно, се продава за 149 долара.

Отделно с NX1100 получавате доста мощен комплект от гъвкави фотографски функции: високорезолюционен сензор (20.3 МР) в комбинация с максимална скорост на затвора от 1/4000 от секундата и страхотен LCD дисплей с диагонал 3 инча. И всичко това в мега компактно тяло с размери едва 114 x 63 x 37 мм и тегло малко над 200 грама.

Разбира се, като всяка камера от този клас, NX1100 предлага многообразие от снимачни режими, в това число полуавтоматични и изцяло ръчни опции за контрол на експозицията.
Специалната фирмена функция Smart Auto пък ще помогне дори на начинаещите във фотографското изкуство да заснемат страхотни кадри, тъй като благодарение на нея апаратът интелигентно анализира сцената и задава съответните параметри за снимане, които са най-подходящи за нея.

Отделно камерата включва набор от 10 креативни филтъра – от селективен цвят до "вечната" панорама, но с опция за 3D заснемане.

Моделът се предлага в комплект с китов обектив Samsung 20-50mm f/3.5-5.6 ED II, но е съвместим с всички лещи, използващи байонет NX.

Накратко: отличен избор за всеки начинаещ фотограф, надраснал нивото на класическите компактни (point and shoot) камери и търсещ вариант за следваща стъпка напред в изкуството, но на разумна цена.


Сподели.