Samsung Ativ Tab – Windows 8 таблет в добрите традиции на Tab серията на корейския гигант

Pinterest LinkedIn +

Ativ Tab e поредното попълнение във все още скромното (най-вече защото е прохождащо) семейство Windows 8 базирани продукти на Samsung. За разлика от по-големия батко Ativ Smart, Тab е повече или по-малко класически таблет (т. е. не се предвижда опция за клавиатурен док), който работи под управлението на Windows 8 RT. Иначе казано - говорим за пряк конкурент на Surface RT модела на Microsoft, но издържан в най-добрите традиции на вече установената Tab серия на корейският гигант.

Дисплеят на Ativ Tab, макар и без Retina резолюция (10.1 инча, 1366 x 768 точки и пикселна плътност от 155 ppi) предлага страхотно изображение с ясни живи цветове и отличен контраст. Таблетът разчита на доста мощна за устройство от този клас хардуерна комбинация от двуядрен Qualcomm Snapdragon S4 Plus процесор с тактова честота от 1.5 GHz, графично ядро Adreno 225, 2 GB системна памет и 32 GB пространство за съхранение на данни.

Един от най-големите плюсове на този модел е, че за разлика от повечето актуални таблети от последно поколение Ativ Tab може да се похвали с изобилие от гъвкави опции за свързване.

Искате да използвате USB принтер, който да управлявате директно от Windows 8 приложения, стартирани върху таблета – никакъв проблем, просто го свържете към вградения порт, както бихте направили с всяко мобилно или настолно РС.

Също толкова лесно можете да прехвърлите изображение към всеки HDMI съвместим дисплей или телевизор. Голям плюс е и наличният microSD слот за разширяване на локалната памет (екстра, от която топ модели като последната генерация iPad или Google Nexus 10 са лишени).

Приятна изненада е и наличието на NFC опция за свързване – нещо, с което малко съвременни таблети могат да се похвалят.

Вградената камера, макар и с относително невпечатляващата по съвременните стандарти 5МР резолюция, разполага с вградена LED светкавица, опция за GPS тагиране на заснетите с нейна помощ цифрови снимки, автофокус функция и възможност за снимане на клипове с HD резолюция (1280x720 пиксела). Фронталната 1.9 МР камера пък е идеална за видеочат.

Друга много приятна екстра на модела е вградената батерия на Ativ Tab, която е с впечатляващ капацитет – цели 8200 mAh и осигурява до 10 часа безпроблемна работа.

Габаритите нa Ativ Tab вероятно също ще ви допаднат – той тежи едва 570 грама и е дебел по-малко от 9 мм.


Сподели.