Touch Pen – използвай сензорния контрол на Windows 8 с всеки дисплей

Pinterest LinkedIn +

Новата вълна мобилни и десктоп компютри, оптимизирана за работа с Windows 8, вероятно ще ни залее през тази година и това по всичко личи е тенденция, която няма просто така да изчезне за една нощ.

Въпреки критиките и скептицизма операционната система на Microsoft от следващо поколение е тук и възнамерява да остане за дълго. Една от най-интересните еволюционни екстри, която донесе тя в новата вълна компютърни устройства, са сензорните дисплеи.

Факт е, че "тъчскрийн" революцията не започна с Windows, но изглежда Windows ще я доведе до нейния логичен край. На практика всеки лаптоп/хибрид или настолно РС, анонсирани от есента на миналата до началото на тази година, предлага в една или друга степен възможности за подобен контрол.

Това не означава, че Windows 8 не може да се управлява и по добрия стар метод с мишка и клавиатура, но използването на подобно комбо до голяма степен обезсмисля цялата идея.

Проблемът, вижда се, е най-вече и основно в по-старите РС модели от предходно поколение, които не разполагат с чувствителни на допир дисплеи, тъй като преди Win 8 те просто не бяха необходими.

Какво се случва обаче, ако желаете да използвате пълноценно тъч функциите на Осмицата, но нямате възможност или просто не искате да правите пълноценен ъпгрейд към ноутбук или настолен компютър от по-нова генерация?

Targus имат отговор на този въпрос и той се нарича Touch Pen. Това леко странно, но несъмнено оригинално като концепция устройство на практика добавя "сензорни" (или по-точно "псевдосензорни") възможности към всеки лаптоп или десктоп дисплей и позволява на компютъра да използва тъч базирания интерфейс на Windows 8 пълноценно.

Така, както го описват създателите му, Touch Pen представлява сравнително проста комбинация от предавател (стилус или "писалка") и приемник, който се прикрепя отстрани на екрана.

След бърз процес на калибриране при движение на писалката по екрана той реагира "сензорно", т. е. това устройство един вид замества мишката (или пръстите ви, ако говорим за истински дисплей с чувствителна на допир повърхност).

Освен че е леко тромава, тази алтернатива има и друго ограничение – тя е разчетена за използване с дисплеи, чийто диагонал не надхвърля 17 инча.

Цената на Touch Pen също никак не е за пренебрегване – когато се появи на пазара през втората половина на годината, това чудновато устройство ще струва около 100 долара!


Сподели.