10 Декември 2018, 23:43

Салата със спанак, козе сирене и цветни доматчета

Google+ Pinterest LinkedIn +

Днес ви представяме любимата ни салата – спанак с козе сирене и цветни доматчета. Рецептата е лесна, но ще спечели сърцата на гостите ви, а и е чудесен избор за чаша ароматно вино.

За продуктите: Скоро идва сезонът на пресния спанак, който ще отрупа с прекрасния си зелен цвят пазарите, а ние буквално го обожаваме. Спанакът е полезна храна, която съдържа много желязо и тонизира организма. Избирайте само най-свежите листенца и съхранявайте в хладилник, мийте добре преди употреба, защото той расте много близо до почвата и често е в много пръст.

Продукти:

-         Листенца спанак

-         Цветни чери домати (жълти, оранжеви и червени)

-         1 глава червен лук

-         Няколко печени бадема

-         1 шайба козе сирене

-         Зехтин "Екстра върджин"

-         Сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете спанака. Нарежете чери доматите и наситнете бадемите. Нарежете червения лук на тънки кръгчета. Аранжирайте в чиния. Запечете козето сирене на силно загрят тиган без мазнина от двете страни. Поставете нежно върху салатата и залейте с тънка струйка зехтин "Екстра Върджин".

Знаете ли, че:

Козето сирене е съвременна суперхрана, която се усвоява от организма ни много по-лесно от краве сиренето. Козето мляко е използвано за лечение на тежки заболявания, то подпомага функцията на белите дробове и бъбреците и е много по-нискокалорично от своя събрат. Козето сирене е и много полезно, защото е богато на кобалтови соли, калций и много витамини. Ние го предпочитаме в комбинация със свежа салата, защото освен полезно, е и много вкусно и ароматно. 

 

 

 

Сподели.