С трилър на плажа: 3 романа, които ще ви оставят без дъх

Pinterest LinkedIn +

Обичате ли майсторски изграден съспенс и неочаквани развързки? Ако отговорът е да, следващите три заглавия определено ще приковат вниманието ви. Горещо препоръчваме да се четат в комбинация със студен коктейл на плажа.

"Заровени жертви" на Джон Сандфорд

Джон Сандфорд е творческият псевдоним на американския журналист Джон Розуел Камп. Освен носител на награда "Пулицър" за репортажите си той е и автор на повече от 40 бестселъра. Най-популярни сред тях са романите от поредицата за полицая Лукас Девънпорт. Именно от нея е част и "Заровени жертви".

Лукас Девънпорт е харизматичен и изключително отдаден на работата си, а изостреното му чувство за справедливост до голяма степен ръководи всичките му действия и често става причина да пренебрегва правилата. Именно затова един стар случай продължава да го тормози вече повече от 20 години. Става дума за изчезването на две малки момичета, които така и не са открити.

Приключен от властите през далечната 1985 година, случаят с изчезналите деца отново е подновен, когато телата им са открити при разрушаването на стара сграда. Лукас се заема да открие истината, но доближаването до нея не само ще съживи кошмарите от миналото, а ще го отведе и в съвсем неподозирана посока.

Ако сте любопитни да разберете защо "Заровени жертви" е смятан за едно от най-добрите произведения на Джон Сандфорд, можете да го направите ТУК.

"Добрият вълк" на Александер Сьодерберг

Един от най-ярките гласове в съвременната шведска литература, Александер Сьодерберг е безспорен майстор на криминалните интриги. А "Добрият вълк" е последната част от трилогията, която го нареди сред водещите автори в жанра.

Помните ли Софи Бринкман? Една самотна майка, която работи като медицинска сестра и бързо се превръща в новата любимка на всички фенове на Лисбет Саландер. Софи се влюбва в мафиотския бос Хектор Гусман, докато той е неин пациент, но любовната история бързо се превръща в наситено с напрежение криминале.

В тази заключителна част от трилогията тя е принудена да се крие в Прага заедно със сина си, защото е обявена за международно издирване. По петите ù е криминален комисар, който има сериозна причина да иска да се отърве от нея завинаги – Софи знае твърде много за нечистите му дела и би могла да го компрометира.

Колкото до Хектор, той също се укрива в един манастир в Тоскана и крои план как да си върне изгубената престъпна империя. Очакват ви низ от неочаквани обрати, мрачна, но завладяваща атмосфера и един наистина спиращ дъха трилър. А най-прекият път към "Добрият вълк" е ТУК.

"Тебеширения човек" на К. Дж. Тюдор

К. Дж. Тюдор е британска писателка, а "Тебеширения човек" е дебютният ù роман. Историята започва през осемдесетте години на ХХ век, когато група деца прекарва дните си безгрижно в малкото си селце. Еди, едно от децата, среща г-н Халоран, Тебеширения човек, и така му хрумва идеята за забавна игра – таен код от изрисувани с тебешир фигурки, чрез които той и приятелите му си разменят послания, разбираеми единствено за тях.

Един ден обаче се появява мистериозно тебеширено човече, което ги отвежда до разкъсано човешко тяло и слага край на безгрижието им. Години по късно, вече пораснал, Еди е оставил миналото зад гърба си. Или поне така мисли. Само че получава писмо с тебеширена фигурка. Същите писма получават и приятелите му. Колкото и да им се иска това да е просто лоша шега, нещата всъщност са зловещо сериозни – един от тях е открит мъртъв.

За да спаси живота си, Еди ще трябва да разплете стария случай. Минало и настояще се редуват, изграждайки наситен с напрежение роман, от който ще ви е трудно да се откъснете. А развръзката изненадва дори най-наблюдателните и досетливи читатели.

Можете да намерите "Тебеширения човек" ТУК.
Сподели.