5 празнични изненади от издателство Colibri, или какво не бива да пропускате на Коледния панаир на книгата

Pinterest LinkedIn +

Изненади, празнично настроение, красива украса и вълнуващи заглавия ви очакват на щанд номер 314 от 12 до 17 декември в НДК. По традиция издателство Colibri ще зарадва читателите с отстъпка от най-малко 20% на всички книги. Следващите 5 заглавия са малка, но представителна част от великолепното многообразие от заглавия, сред които ще можете да избирате. Остава само да ви пожелаем приятно четене.

"Порцелановата нимфа. Приказка за оцветяване" на Исабел Алиенде

Порцелановата нимфаНенадмината в разказването на необикновени истории, Исабел Алиенде е едно от най-значимите имена в латиноамериканската, а и в световната литература. Великолепните ù романи са преведени на 35 езика и се радват на международен успех.

Една от причините за успеха ù безспорно е фактът, че тя винаги успява да изненада читателите и не се страхува да експериментира − нито когато става дума за стил, нито когато става дума за жанр. Така че появата на първата ù книга за оцветяване е колкото изненадваща, толкова и очаквана.

"Порцелановата нимфа" е внимателно замислена, така че да бъде подходяща за читатели от всички възрасти, защото книгите за оцветяване отдавна не са само за деца. Прекрасните илюстрации в книгата са дело на художничката Ана де Лима, а историята, която разказват заедно с Алиенде, се нуждае единствено от цветове.

Тя започва с Дон Корнелио, който много държи на точността, има 14 джоба на костюма си и работи на много мрачно място. В един есенен ден обаче животът му неочаквано се променя. Сивото му ежедневие е напълно преобразено, когато се запознава с нимфата Фантазия.

Твърдо решена да промени живота му и да му помогне да преоткрие красотата на света около себе си, Фантазия е убедена, че Дон Корнелио има нужда от повече цвят. Дали ще успее в това начинание, можете да научите на щанд 314, а също и ТУК.

"Сянката на катедралата" на Милош Урбан

Милош УрбанАвтор на няколко изключително успешни романа, Милош Урбан е един от най-талантливите и загадъчни представители на съвременната чешка проза. Освен това е специален гост в рамките на тазгодишното издание на Софийския международен литературен фестивал.

Високо ценен от европейската литературна критика, Милош Урбан е  писател, преводач и редактор, често сравняван с Умберто Еко заради историческия контекст, магиката и митологията в романите му.

"Сянката на катедралата" е колкото черен роман, толкова и любовна история, готически хорър и дори философско произведение. Тази странна смесица от жанрове обаче е толкова увлекателна, че сякаш поглъща читателя. 

В пражката църква "Свети Вит" започват да се случват странни и необясними събития. Убийства и оскверняване на архитектурни шедьоври, които ще провокират един много изтънчен изкуствовед и една не особено изтънчена полицайка да обединят сили в разкриването им.

Възможност да научите повече за писателя и романите му от самия него ще имате на 16 декември в 15 часа в Мраморно фоайе на НДК. Междувременно можете да се сдобиете със "Сянката на катедралата" на щанд 314 или ТУК.

"Измамата като точна наука" на Едгар Алан По

Едгар Алан ПоЕдгар Алан По едва ли има нужда от представяне. Онези от вас, които имат особен афинитет към творчеството на американския класик, със сигурност ще оценят високо възможността да се докоснат до непревеждани до този момент разкази на писателя. 

Смело можем да кажем, че голяма част от любимите ни неща започват именно от творчеството на Едгар Алан По. Той е изключително талантлив като поет и есеист, смятан е за основоположник на криминалната литература, на фантастиката и фентъзито. 

В разказите му има магия, сатира и способност да се вижда красотата там, където други трудно биха я открили. Освен непревежданите разкази сборникът "Измамата като точна наука" включва и статията на Шарл Бодлер "Едгар По – живот и творчество".

Ако сте любопитни да научите повече, можете да го направите на щанда на издателство Colibri на Коледния панаир на книгата или ТУК.

"На ръба на света" на Томас Пинчън

На ръба на светаТомас Пинчън е може би най-известният писател постмодернист и едновременно с това е писателят, около чиято биография има най-много неизвестни. Дали като студент наистина е посещавал лекции на Набоков, или не, няма как да сме сигурни, но това, в което сме напълно убедени, е, че творчеството му е оказало и продължава да оказва огромно влияние върху автори от цял свят.

Действието в "На ръба на света" се развива през 2001 година в Ню Йорк. Технологичният свят току-що е преживял най-големия си финансов срив, но това е само затишие пред буря. Максин Тарноу е собственичка на фирма, занимаваща се с разкриване на измами. Има обичайните проблеми − деца, бивш (или не съвсем) съпруг, от време на време по някой гневен и агресивен клиент. 

Последните не я притесняват особено, защото има пистолет и знае как да го използва. Само че един стар познат я забърква в сложните финансови схеми на един от най-големите дотком милиардери − Гейбриъл Айс.

Роман за една от най-големите трагедии в съвременната американска история, за създаването на интернет, за света, който се променя пред очите ни, независимо от нашите желания, и своеобразно обяснение в любов към Ню Йорк − "На ръба на света" е последният (засега) роман на Томас Пинчън и определено заслужава да му отделите внимание.

Най-лесният начин да се сдобиете с него е като посетите щанд 314 или ТУК.

"Мъжът, който търсеше сянката си" на Давид Лагеркранс

Давид ЛагеркрансДългоочакваният шести роман от поредицата "Милениум" вече е факт. Още с петата книга "Онова, което не ме убива" Давид Лагеркранс доказа, че е идеалният избор за писател, който да продължи хитовата поредица на Стиг Ларшон.

Романите на Лагеркранс не са базирани на бележките на покойния Ларшон, но продължават историята на неговите персонажи. В "Мъжът, който търсеше сянката си" Лисбет Саландер и Микаел Блумквист отново са в центъра на събитията.

Журналистът Блумквист  е по следите на престъпна организацията, наречена "Регистър на изследванията на генетиката и околната среда", която провежда незаконни експерименти с близнаци. Децата са поверявани на различни по социален статус семейства. Такива са Даниел и Лео, двама талантливи музиканти, всеки от които има чувството, че живее половин живот.

В "Регистъра" се крие тайната и на мистериозното детство на Лисбет, и да, най-накрая ще стане ясно защо си е татуирала дракон. Ако сте любопитни да откриете отговора на този въпрос, можете да намерите "Мъжът, който търсеше сянката си" както на щанда на издателство Colibri, така и ТУК.

Сподели.