Руската алтернатива на "Rolls-Royce" дебютира на автосалона в Женева

Pinterest LinkedIn +

Руската компания "Aurus" направи европейската премиера на своите лимузини по време на автосалона в Женева. Сред тях е и алтернативата на "Rolls-Royce" - моделите Senat S600 и Senat Limousine L700, съобщава "Autocar".

L700 е новата президентска лимузина на Владимир Путин. Негова е инициативата за създаване на компания, която да разработва собствени президентски и луксозни автомобили. Тя се ръководи от института "НАМИ".

Лимузината използва 4,4-литров V8 двигател, който е разработен в партньорство с "Porsche". Към него е добавен хибриден електрически мотор. Общата мощност на колата е 590 к.с., което ѝ позволява да стига до 100 км/ч от място за по-малко от 6 секунди, което е впечатляващо като се има предвид, че тя е и бронирана. Автомобилът използва и 9-степенна предавателна кутия.

Моделът Senat S600 не е брониран и директният конкурент на "Rolls-Royce". Колата е дълга 5630 мм, с междуосие 3300 мм, като удължената L-версия е съответно 6630 мм дълга и с междуосие 4300 мм. Колата е със задвижване на всички колела, независимо окачване с газови амортисьори.

Очаквано, моделът залага на лукса в интериора. S600 има просторни задни седалки, които може да се накланят до 45 градуса, има вграден хладилник, сгъваеми маси, кристални чаши и др.

"Aurus" има големи планове за бъдещето си. Компанията планира и миниван с името "Arsenal", както и SUV с името "Komendant" - имена, вдъхновени от кулите на Кремъл.

"Aurus" планира да произвежда по 150 коли на година сега, докато довърши по-големия си завод. От 2021 г. компанията ще произвежда по 5000 коли на година с възможност капацитетът да се увеличи до 10000 броя годишно при наличие на достатъчно интерес.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.