Руши Виденлиев стартира национално турне

Pinterest LinkedIn +

През месец март 2004 Руши Видинлиев започва национално турне, което ще обхване по-големите български градове. Първите два концерта ще бъдат във Варна на 5 март в Двореца на културата и спорта и в София на 11 март в зала “Христо Ботев”. Концертите ще бъдат своеобразни спектакли, в които ще се преплитат музика, танц и театър.

Хореографията на всички песни е дело на самия Руши, който повече от месец усилено репетира танците заедно с балета си. За изпълненията на “Няма” и “Не съм Джеймс Бонд” към Руши и компания на сцената ще се присъединят и шест балерини на Нина Петровска. Сценографията е дело на Коста Костадинов, а режисьори на спектаклите са Руши Видинлиев и Кирил Божилов.

Три популярни дизайнерки в момента шият костюмите за концертите – “Ромина Фешън”, Агнес, която създаде червения костюм за клипа към “Ти беше”, и Джанет.

Първите два концерта ще бъдат заснети от специален екип и по-късно ще бъдат издадени на DVD, което всеки меломан ще може да си купи от магазинната мрежа и да преживее отново и отново магията на живите изпълнения.

Спектаклите ще включват песни и от двата издадени досега албума на Руши Видинлиев – “От друга страна” и “Независим”, както и хитовете “Всичко се връща”, “Away From You”, “Лъжи ме” (което ще бъде преработено в специален нов вариант), “Il Ritmo Del Mio Cuore”, “Instead” и актуалното “Ти беше”, което в момента е на втора позиция в официалната класация на България за най-излъчвани песни. Допълнителна изненада за феновете ще бъдат два специални кавъра, които засега се пазят в строга тайна.

Руши е безспорен феномен на българската музикална сцена. Само за две години младият изпълнител издаде два албума, от които се родиха множество хитове. Огромният успех до голяма степен се дължи и на сценичното присъствие на Руши, което съчетава множество елементи от балетното изкуство и театъра.

Миналата година изпълнителят спечели награди от церемониите на телевизия ММ и на БГ Радио за най-добър изпълнител и за най-добър видеоклип (“Лъжи ме”). Тази година Руши има три номинации за наградите на ММ, които ще се раздадат на 3 април във Варна – за най-добър албум (“Независим”), най-добър изпълнител и най-добра поп песен (“Il Ritmo Del Mio Cuore”).

Датите за следващите концерти в страната ще бъдат обявени допълнително.

Инфо: КА Мюзик
Сподели.