Металика ще продават буутлези от предстоящото им турне чрез интернет

Pinterest LinkedIn +

Металика ще последват примера на групи като Pearl Jam и Phish, като записват звука, минал директно през пулта за озвучаване на концертите им, а след това ще продават записите, без обработка - по Интернет.


Групата потегля във вторник от Феникс за голямо северноамериканско турне, а аудио файловете ще могат да се намерят 4 дни след всяко шоу, на адрес http://www.LiveMetallica.com

"Това е следващата логична стъпка в процеса, започнал още през 1991г. Тогава окуражавахме феновете да си носят собствена звукозаписна техника и да записват концертите, след което се прибират в къщи с техен собствен буутлег, от това което току-що са видели" - казва барабаниста Ларс Улрих. "Съвременната технология прави възможно феновете ни да имат възможно най-добрият запис на шоуто, без да е нужно да държат микрофон във въздуха цяла вечер" - допълва Улрих.

Желаещите могат да свалят музиката в MP3 формат ($9.95) и FLAC файлове ($12.95), чрез система, разработена от Nugs.net. За фенове, които имат желанието да си запишат музиката на CD, ще бъде предоставена възможност да си принтират специално подготвена книжка и опис.

Металика обещават, че всяко шоу от предстоящото турне ще включва различни песни, както и такива, които не са свирени на живо от години.

Официален сайт на Metallica:
http://www.metallica.com
Сподели.