Румен Бояджиев: "Ще дадем нов живот на ФСБ"

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от ФСБ подготвят материал за нов албум, който се очаква да излезе през есента. Идеята им е да натрупат повече материал, от който да подберат няколко композиции за новия проект.

"При всички случаи албумът ще бъде подчинен на една определена тема, която тепърва ще уточним, защото ФСБ никога не са правили нещо безидейно, винаги сме имали някаква конкретна посока, в която работим", каза специално за Avtora.com фронтменът Румен Бояджиев. Известният изпълнител допълни още: "Имаме желание да направим нов албум, да дадем нов живот на ФСБ, защото имаме какво да кажем".

Според разчетите на музикантите албумът трябва да излезе през есента, а издаването му ще бъде съпътствано от голямо национално турне. Румен Бояджиев призна, че вдъхновението за новия проект на ФСБ до голяма степен е дошло от новогодишния концерт на площад "Батемберг", който се оказа второто излизане на легендарната българска група на голяма сцена за 17 години. "За нас този концерт, в който участваха и толкова млади музиканти, беше изключително вълнуващо емоционално преживяване".


Константин Цеков и Румен Бояджиев Снимка: Avtora.com

Колкото за стила на новия проект, Бояджиев коментира, че се стремят да останат на територията на прогресив-рока, който, освен че е много модерен в момента, напълно отговаря на нагласите и вкуса на музикантите от ФСБ. "Хората познават това лице на групата и така ни харесват, не виждам смисъл да правим някакви промени в стила", допълни изпълнителят.
Сподели.