Glenn Hughes става гражданин на Каварна. Андрей Слабаков снима новото видео на рокера

Pinterest LinkedIn +

Легендарният Глен Хюс (Glenn Hughes) поддържа активни връзките си с България: освен че е поверил работата върху новия си клип на режисьора Андрей Слабаков, музикантът планира и ново посещение в България на 6 май 2007 г. по покана на кмета на Каварна Цонко Цонев.

"Глен беше поканен от своя добър приятел Цонко Цонев, кмет на Каварна, да свири отново в Каварна, България, където той свири миналия август. Това ще бъде много специално събитие, тъй като г-н Цонев ще направи Глен почетен гражданин на Каварна", съобщава официалният сайт на музиканта.

Според уточнената вече програма точно в 12 ч. на обед Глен ще пререже лентата пред сграда на централния градски площад, на която ще бъде изрисуван специално поръчан негов портрет. Подобни портрети на други сгради в Каварна имат вече Иън Гилън (Ian Gillan) и Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio).

След тържествената церемония, на която ще му бъде връчен и почетният знак на града, Глен ще изпълни няколко песни със своята банда. "Глен е много горд и поласкан да получи това от г-н Цонев и е изключително доволен, че ще се върне в красивата страна и при хората в България", завършва съобщението в сайта на изпълнителя.

Междувременно през м. януари режисьорът Андрей Слабаков снима клипа за пилотното парче "Divine" от едноименния албум на Хюс. За бТВ Слабаков коментира: "Снимаме на Сточна гара, използвали сме за визията природни и индустриални зони. Клипът трябва да бъде завършен в края на януари, защото съм обещал на Глен Хюс тогава да му го дам. Той иска да го въртят по MTV. Да се надяваме че клипът е приличен и че няма да се изложиме."
Сподели.