Roots Manuva с нов албум и сингъл

Pinterest LinkedIn +

Наскоро излезе четвъртият албум на британския ъндърграунд-рапър и продуцент Родни Смит (Rodney Smith), известен под псевдонима Roots Manuva. "Awfully Deep" е едно от успешните заглавия на лейбъла Big Dada/Ninja Tune.


Музиката на Roots Manuva съчетава много и разнообразни стилове, с най-сериозно и осъзнато присъствие на рагата, но и с типичното за Ninja Тune трип-хоп звучене. Скоро след дебюта си с албума "Brand New Second Hand" от 1999 година, той записва втори - "Run Come Save Me" и незабавно се заема с трети, материал за който са 15-те дъб парчета, ненамерили място в "Run Come Save Me". "Dub Come Save Me" излиза през 2002 година.

"Awfully Deep" съдържа 19 парчета и е един от най-високо оценените от критиката албуми за 2005. След пилотния "Colossal Insight ", сингълът "Too Cold" атакува музикалните магазини преди месец. В опит да възстанови пазара на сингли, Big Dada издаде петото парче от албума в компилация, включваща миксовете на Sa-Ra, Тhe Go! Team и Nightmares on Wax, ексклузивен 7-инчов винил с дъб-вариант на самия Манува, видео, блайндър на неиздаваното парче "No Love" и ремикс-игра.

Освен клипове на Manuva, в директориите downloads и videos на www.ninjatune.net е концентрирано сериозно количество аудио и видео на артистите на лейбълите, обвързани с Ninja Тune. В гигантския уеб са намерили място и някои от "играчките" на Джеймс Тиндал (James Tindall) - дизайнерът на сайтове като boardsofcanada.com и warprecords.com и web-проекти за Sony ps2, Mtv, Fatboy Slim и др.

Траклист на"Awfully Deep":

01 Mind 2 Motion
02 Awfully Deep
03 Cause 4 Pause
04 Colossal Insight
05 Too Cold
06 A Haunting
07 Rebel Heart
08 Chin High
09 Babylon Medicine
10 Pause 4 Cause
11 Move Ya Loin (Feat. Lotek)
12 Thinking
13 The Falling
14 Toothbrush
15 Chin High (Manuvadelics Version)
16 Too Cold (Demo Version)
17 Colossal Insight (Manoustic at Reading)
18 Rebel Heart (Manuvadelics Version)
19 The Falling (Demo Version)

Сподели.