"Ролинг стоунс" записват албум с живите членове на "Бийтълс"?

Pinterest LinkedIn +

Ветераните от "Ролинг стоунс" ("Rolling Stones") са готови да запишат албум с двамата живи членове на "Бийтълс" ("Beatles") Пол Маккартни и Ринго Стар.

Новината беше съобщена от списание "Варайъти" ("Variety"), според което музикантите вече работят по албума в Лос Анджелис, САЩ. Отбелязва се, че Маккартни вече е записал няколко басови партии за редица песни за предстоящия проект на "Rolling Stones". Не е ясно кога и как ще се включи в творческия процес и Ринго Стар. Съобщава се още, че към момента не е уточнено кои песни ще бъдат включени в окончателната версия на албума.

Легендарната група "Бийтълс" е основана през 1960 г. в Ливърпул от Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар. Квартетът се превърна в една от най успешните групи в съвременната музикална история. 6 от 14 официални албума на Бийтълс са станали "диамантени", тоест продадени са повече от 10 милиона копия всеки.

Бандата се разпада през 1970 г. Фронтменът Ленън е убит в Ню Йорк през декември 1980 г., а Харисън почина през 2001 г. след тежко заболяване.

Официална информация за новия албум на рок ветераните все още не е разпространена.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.