Пол Макартни написа детската книжка "Хей, дядо Готин!"

Pinterest LinkedIn +

Любим на поколения меломани по цял свят, легендарният британски музикант и основател на "Бийтълс" Пол Маккартни издава първата си книга за деца, озаглавена "Хей, дядо Готин!". Смятан за един от най-красноречивите поети и визионери на нашето време (и изобщо), Пол Маккартни използва възхитителната си фантазия, за да разкаже история, изтъкана от магия, чувство за хумор и сърдечност.

Запознайте се с дядо Готин – неуморен изследовател, който владее неподозирани вълшебства. С помощта на магическия си компас дядо Готин поема на пътешествие с четиримата си внуци в търсене на нови приключения. Да яздят летящи риби, да бягат от развилнели се бизони и да бъдат преследвани от лавини за децата е просто ежедневие, когато са в компанията на своя дядо.

"Накратко казано, книгата е за един герой, наречен дядо Готин, който олицетворява всички дядовци навсякъде по света", споделя Пол Маккартни. "Той има четирима внуци и ги нарича хлапаци. Те много го обичат и заедно поемат на какви ли не приключения. А той си пада малко нещо магьосник, ще видите в книгата. Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби – и за техните деца – за да могат да им го четат преди лягане".

От момента, в който пише първата си песен на 14 години, Пол Маккартни поема по стъпките на кариера, несравнима по своето многообразие, съзидателност и влияние. През 60-те години Пол променя света завинаги с "Бийтълс". Не спира дотам, а продължава да покорява връх след връх и като соло изпълнител, като основател на "Уингс", а също и в колаборация с много световни артисти. До момента Маккартни е носител на 18 награди "Грами", а през 1996 г. получава звание от британската кралица за заслугите му към музикалното наследство на Великобритания.

Магическото приключение за цялото семейство оживява с фантастичните илюстрации на Катрин Дърст. Богатите илюстрации превръщат "Хей, дядо Готин!" в идеална приказка за лека нощ за малки изследователи. И чудесен източник на идеи за неуморни дядовци и баби по света, за да споделят приключенията с внуците си.

Сподели.