Роди се второто дете на Марк Зукърбург и Присила Чан

Pinterest LinkedIn +

Основателят на Facebook Марк Зукърбъг и съпругата му Присила Чан станаха родители за втори път. Новината съобщиха самите те със снимка в социалната мрежа: "Много сме щастливи да посрещнем на бял свят дъщеря ни Огъст!", написа бащата.

Това е второто дете на семейство Зукърбърг. Първата им дъщеря Максима се роди през декември 2015 г. и веднага след раждането Зукърбърг обявиха, че ще инвестират богатството си в развитие на технологичния прогрес за по-добър живот. "Ще дадем 99% от всичките си Facebook акции, в момента около $45 милиарда, до края на живота си, за да напредваме в тази мисия", написаха те.

Семейството посрещна и второто си дете с прочувствено писмо, пълно с важни послания, което беше споделено в социалната мрежа. Част от него гласи: 

"Скъпа Огъст, добре дошла на този свят! Майка ти и аз се вълнуваме много да разберем каква ще бъдеш ти.

Когато сестра ти се роди, ние написахме писмо за света, в който се надяваме че тя, а сега и ти, ще пораснете − един свят с по-добро образование, по-малко болести, по-добри комуникации и още по-голямо равенство... Написахме, че с всички постижения на науката и технологията вашето поколение трябва да живее чувствително по-добре от нас и това е наша грижа... Все още вярваме, че тези положителни тенденции ще спечелят. Оптимисти сме за вашето поколение и за бъдещето.

Но вместо да пишем за порастването, нека да поговорим за детството. Светът може да бъде много сериозно място. Затова е много важно да намираме време да бъдем навън и да играем. Когато пораснеш, ще бъдеш много заета, но се надяваме, че ще намериш време да помиришеш всички цветя... Надявам се, че ще обикаляш хола на бегом безброй пъти. Надяваме се също, че ще си подремваш честичко. Надявам се да си страхотна в спането. И се надявам, че дори в сънищата си ще усещаш колко много те обичаме...

Детството е магическо. Имаш само едно детство, така че не го прекарвай в тревоги за бъдещето. Затова имаш нас, а ние ще направим всичко възможно, за да бъде светът по-добро място за теб и за всички деца от твоето поколение..."

Марк Зукърбърг и Присила Чан са се запознали преди около 14 години, по време на следването си в Харвардския университет. Те се венчаха през пролетта на 2012 г.

Сподели.