Marketplace улеснява купуването и продаването във Facebook

Pinterest LinkedIn +

Услугата Marketplace на социалната мрежа Facebook, чрез която можете да купите и продавате различни продукти, е достъпна в 17 европейски страни, става ясно от прессъобщение на технологичната компания.

Достъп до това улеснение имат потребителите от Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Ирландия, Италия, Люксембург, Холандия, Норвегия, Португалия, Испания, Швеция и Швейцария.

До момента услугата беше достъпна едва в седем държави: Австралия, Обединеното кралство, Канада, Мексико, Нова Зеландия, САЩ и Чили.

Marketplace беше представен през октомври миналата година. Чрез нововъведението се опростява покупката и продажбата на стоки за потребителите на Facebook, за което преди това беше необходимо да се търсят отделни групи по интереси. Marketplace предлага една платформа за всички.

Facebook е една от водещите социални мрежи в света. Тя е основана на 4 февруари 2004 г. от Марк Зукърбърг и трима от неговите съученици по време на обучението им в Харвардския университет. Месечната аудитория на социалната мрежа надхвърля 1,7 милиарда потребители от целия свят.

Сподели.