Роби Уилямс записва нов солов албум в Лос Анджелис

Pinterest LinkedIn +

Роби Уилямс (Robbie Williams) е започнал работа по своя девети студиен албум, който ще бъде издаден от Universal Music през есента на 2012 г. – три години след появата на последния му дългосвирещ запис с оригинална музика Reality Killed the Video Star и две – след тази на последния му студиен рилийз към днешна дата – компилацията In and Out of Consciousness: Greatest Hits 1990–2010.

Малко преди появата на втората компилация с хитове на 37-годишния носител на 17 награди Brit с над 57 млн. продадени копия от албумите си по цял свят, бе обявено завръщането му в редиците на Take That – бой бандата, с която стартира музикалната му кариера през 1990 г., а малко след това се появи и техният шести студиен албум, записан с негово участие.

Проектът Progress стана най-продаваният дългосвирещ запис на 2010 г. във Великобритания и бе подкрепен с концертна серия през лятото на 2011 година, обявена за най-скъпото и мащабно турне на Острова в историята.

Освен като част от групата, Роби Уилямс участва в него и със специален самостоятелен сегмент, изпълнявайки собствените си хитове. Още преди края на турнето, той обяви плановете си да се завърне към самостоятелната си кариера, напускайки за втори път Take That.

Решението си той аргументира със своето "его" и това, че има нужда да записва нова музика и да е на сцената, докато колегите му планират да направят двугодишна пауза от всякакви дейности.

Относно новия му проект, за момента се знае единствено, че записите му се осъществяват в собственото му студио в Лос Анджелис, но не и кои са авторите или продуцента/ите на парчетата, по които работи.

Сподели.