Rob Thomas oт Matchbox Twenty слoжи начало на соловата си кариера

Pinterest LinkedIn +

Различната страна на Роб Томас (Rob Thomas) - лидер на групата Matchbox Twenty, ще бъде представена скоро пред феновете му, с предстоящия дебютен албум на чаровника "...Something to Be".

Пилотният сингъл “Lonely No More” се превърна в тотален хит зад океана и вече се върти в българския ефир.

В съвременната музика Роб Томас е познат като забележителен вокалист и композитор. Кариерата му започва през 1996 г., когато групата “Matchbox Twenty” дебютира на сцената. Следват грандиозни успехи, много награди. Композитор на много от песните, превърнали се в безспорни хитове - “Push”, “3AM”, “If You’re Gone”, “Bent”, ”Real World”, е самият той.

Огромният потенциал и изключителният талант на Роб Томас не остават незабелязани от редица забележителни изпълнители, сред които е и Santana, за който Роб написва и изпълнява песента “Smooth”. Това парче му донася три награди “Грами” и е обявено за песен на 1999 г.

Възможността за импровизация и желанието са двигател на Томас да направи солов проект. Множеството композиции и идеи, които не са приети в Matchbox Twenty, Роб решава да запише в един еклектичен албум. Въпреки това, музикантът настоява, че ще продължи да прави общи проекти с групата.

Стиловете в "...Something to Be" варират от познатото звучене на Matchbox Twenty ("Ever the Same") и денс-ориентиран поп (какъвто е пилотния сингъл "Lonely No More") през елегантни и прочувствени мелодии ("All That I Am") до жив рок ("This Is How a Heart Breaks").

Дебютният албум на Роб Томас у нас се очаква през април от Орфей Мюзик, изключителния лицензиант на Уорнър Мюзик Интернешънъл.


Сподели.