Rise of the Triad се завръща в края на годината

Google+ Pinterest LinkedIn +

Нова игра, базирана на култовия шутър от първо лице Rise of the Triad, ще излезе до края на 2012 г. в Steam, беше обявено по време на QuakeCon 2012. Разработвана върху Unreal Engine 3 от създателите на оригиналната игра от 1995 г., Apogee Software (екс 3D Realms), съвместно с Interceptor Entertainment , предстоящата Rise of the Triad няма да е нито нейно продължение, нито римейк.

"Бих казал, че ще е своего рода нов прочит или нещо от този сорт. Няма да има нова история, но няма да е буквален римейк, нито пък се изгражда от нулата", обяснява представител на Apogee Software.

Що се отнася до Interceptor Entertainment, това е ново студио, сформирано през 2010 г., което все още няма издадена игра. Преди време се чу, че първият му проект ще е Duke Nukem 3D римейк, но впоследствие той бе стопиран поради различия с Gearbox, чиято е собствеността върху лиценза на Duke Nukem.

RotT ще предложи на играчите избор между петима персонажи и ще включва 20 нива, които ще могат да бъдат модифицирани чрез Steamworks. Вариантите на изиграването им ще са много и това се отнася най-вече за разновидностите на мултиплеър режима. Емблематичните RotT оръжия като Flamewall, Firebomb, Split Missile, Drunk Missile и Excalibat ще са налични и в бъдещата игра.

Сподели.