Рийз Уидърспуун, Оуен Уилсън и Пол Ръд в "Как да разбера"

Pinterest LinkedIn +

Преди 13 години кино легендата Джак Никълсън (Jack Nicholson) грабна третия си Оскар за ролята си в комедията на Джеймс Брукс (James Brooks) "Колкото толкова" (As Good as It Gets) и дори и само този факт е достатъчен да ни привлече пред екран в новия им съвместен проект "Как да разбера" (How do You Know). Този път обаче фокусът на вниманието е изместен малко по-встрани от големия Джак, за да се насочи към нестандартния любовен тригълник между горещата Рийз Уидърспуун (Reese Whiterspoon), Пол Ръд (Paul Rudd) и Оуен Уилсън (Owen Wilson).

На киноманите, за които тези три имена са достатъчно познати, вече им е ясно, че говорим за любимия на Холивуд жанр "романтична комедия", макар и Брукс да се опитва да представи интимните човешки взаимоотношения в една далеч по-модерна светлина.

Уидърспуун в е ролята на красивата блондинка Лиса, чиито сърдечни трепети се раздвояват между праволинеен бизнесмен със строги принципи (Пол Ръд) и бейзболна звезда с реноме на абсолютен женкар (Оуен Уилсън).  

Джак Никълсън пък се превъплъщава в бащата на героя на Ръд, Чарлз, преуспял магнат, работил цял живот за благополучието на сина си.

А самият Джеймс Брукс обобщава филма с едно простичко изречение: "Когато в живота ни имаме момент, в който смятаме, че не можем да разчитаме на нищо, се появява един специален човек, който се оказва и спасението, което търсим". "Как да разбера" излиза на екран в България на 4 февруари, близо два месеца след световната си премиера.


Сподели.