Риана съди баща си

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестната певица Риана даде на съд баща си Роналд Фенти, като го обвинява, че е използвал името на нейния бранд "Fenty" с комерсиална цел, съобщава "Variety".

Риана, чието пълно рождено име е Робин Риана Фенти, обвинила баща си в това, че е създал компания за откриване на таланти, която нарекъл "Fenty Entertainment". Певицата твърди, че бащата е игнорирал многобройните й молби да не използва името й, за да печели от него. В иска се посочва още, че компанията "Fenty Entertainment" се рекламира като свързана с певицата с цел привличане на повече средства.

Освен това Роналд се е опитал да регистрира хотелска верига с търговското наименование "Fenty", но компанията на Риана го е изпреварила. Бащата се е опитал да организира и турне на певицата в Латинска Америка с промоутърската компания "SBS Entertainment", която му е предлагала 15 милиона долара за това.

В съдебния си иск Риана настоява съдът да забрани на Роналд Фенти да представлява дъщеря си, както и да използва търговската марка "Fenty".

Певица е родена в град Сент Майкъл на Барбадос през 1988 г. На 17-годишна възраст пристига в САЩ, след като подписва договор със звукозаписното студио "Def Jam". 
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.